"זה לא זול, אבל שווה כל שקל": כל תל אביב נוהרת למקום הזה והוא גם כשר

"‏שמירז", מיזם הבייגלים הכשר של מיכל אפשטיין בבן יהודה ת"א, מציע בייגל ניו־יורקי אותנטי עם תפריט עשיר, אווירה חמה ושירות מהיר. המחירים מגוונים, החוויה מושכת קהל רחב, והמקום כבר בדרך להפוך למוסד מקומי

מאיה כהן צילום: צילום עצמי
שמירז, בן יהודה תל אביב
שמירז, בן יהודה תל אביב | צילום: מאיה כהן
5
גלריה
שמירז, בן יהודה תל אביב
שמירז, בן יהודה תל אביב | צילום: מאיה כהן

התפריט עשיר ומוקפד, עם שילובים שמכסים את כל קשת הטעמים. האברית’ינג בייגל, המפוצץ בשומשום, פרג, שבבי בצל, שום ומלח, מציע חוויית ביס מלאה ומורכבת. לצידו, בייגלים עם סלט ביצים, עגבניות ואנשובי, אבוקדו וביצה עלומה, סלט דג לבן עם עשבים טריים ו”פסטרמה” סלמון כשרה עם חביתה וחמוצים. חובבי הגבינות ייהנו מבייגל עם גבינת שמנת, ביצי פורל, בצל ושמיר, או מבייגל חביתה עם גבינת צ’דר ופיקלס מתקתקים.

הבייגל בתל אביב
הבייגל בתל אביב | צילום: מאיה כהן

מי שמעדיף לסיים במתוק ימצא כאן גם קינוחים מקוריים חצי בייגל עם חמאת בוטנים ושוקולד, או קרים צ’יז עם ספרינקלז צבעוניים. מדובר בשילובים שמצליחים להיות גם שובבים וגם מנחמים. המחירים נעים בין 12 שקלים לבייגל ריק ועד 62 שקלים למנות המפוארות יותר, כך שכל אחד יכול למצוא כאן משהו שיתאים לו.

שמירז, בן יהודה תל אביב
שמירז, בן יהודה תל אביב | צילום: מאיה כהן

מעבר לטעם, נראה שהסוד טמון גם בדרך ההגשה. בשמירז מציעים לבחור בין בייגל סגור, ממולא וחצוי לשניים, לבין בייגל פתוח פתרון מצוין למי שמעדיף להחזיק את התוספות במקומן בלי שייפלו בדרך לביס. השירות מהיר, הצוות חייכני, והתחושה הכללית היא של מקום שכבר מבין את הקצב של העיר.

אם לשפוט לפי התור, האווירה והתגובות הנלהבות, שמירז בדרך הבטוחה להפוך למוסד תל אביבי חדש, כזה ששומרי הכשרות יאהבו, אבל גם כל מי שמתגעגע לביס האמריקאי האותנטי ימצא בו בית. כאן, בין הצלחת למגש, תל אביב מקבלת מנה הגונה של מנהטן, בלי לעזוב את העיר.

שמירז, בן יהודה תל אביב
שמירז, בן יהודה תל אביב | צילום: מאיה כהן
תגיות:
ניו יורק
/
תל אביב
/
אוכל
/
בייגלה
/
אוכל כשר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף