אפילו בטוקיו נדיר למצוא כאלה: זו אחת מ-10 המסעדות היפניות הטובות בארץ - ובצדק

KOJI, המסעדה היפנית מראש פינה, פתחה סניף בשוק תלפיות חיפה עם קצביית דגים, גידול פטריות ותסיסות ייחודיות. תפריט אותנטי ומוקפד, סושי מדויק ומנות יפניות

בתיה גלעדי צילום: ללא
KOJI
KOJI | צילום: ניקי טרוק
5
גלריה

מסעדת KOJI מראש פינה פתחה דווקא השנה סניף שני בשוק תלפיות בחיפה, ומביאה איתה את המטבח היפני האותנטי  עם טוויסט מקומי ודיוק קולינרי. גולת הכותרת היא קצביית הדגים של קוג’י: דגים שמגיעים טריים מהים, עוברים תהליך יישון מוקפד ומפולטים במקום.

קוג'י בחיפה היא לא מסעדה שמגישה אוכל מהיר יפני לצד, פאד תאי תאילנדי ומוקפץ סיני.  כאן מדובר במסעדה יפנית לכל דבר, וכבר על האומץ הזה מגיעות לה תשבחות.

הם לא עוד מסעדה שמנסה להביא את המטבח האסייתי ומערבבת בתפריט אחד סושי, פאד תאי תאילנדי ומוקפץ סיני. קוג׳י היא מסעדה יפנית אותנטית עם תפריט מוקפד ומחירים בהתאם.

אליה בן חיים ומנחם דקל
אליה בן חיים ומנחם דקל | צילום: בתיה גלעדי

המסעדה בראש פינה כבר תפסה לה קהל סועדים קבוע שהזמין בשנתיים האחרונות והקשות, סושי היישר לפתח ביתו. גם בחיפה הם התחילו לא מזמן משלוחים דרך וולט כמובן.

אחד מסימני ההיכר של קוג’י הוא מגוון הפטריות שהם מגדלים בעצמם  -  בלו אויסטר, רעמת האריה וריישי-שמשתלבות במנות ומביאות איתן גם סגולות בריאותיות. דקל, בעל ניסיון של שני עשורים במטבחים, חקר את עולם התסיסה היפני, ומייצר במקום קוג’י  -  בסיס להכנת סויה, מיסו וסאקה   שמעניק למנות את טעמי האוממי המודגשים.

KOJI
KOJI | צילום: בתיה גלעדי

"כבר הגדירו אותנו כאחת מעשר הסושיות הטובות בארץ"

לדבריו, “יישון הדגים, גידול הפטריות והתססות חומרי הגלם אלה הדברים שמבדלים אותנו מאחרים. כבר הגדירו אותנו כאחת מעשר הסושיות הטובות בארץ, אבל כשלקוח אומר לי שזה הסושי הכי טעים שאכל זה שווה הכל”.

התפריט מציע פרשנות שונה לסושי  -  מעט אורז, הרבה מילוי, בעיקר דגים. בין המנות שטעמנו:  סשימי טונה הדרים – רענן ומדויק (88 שקל) טאטקי טונה בלופין – עז טעם ולא בטוח שיתאים לכל חיך (86 שקל) רול צמחוני שהיה מצוין (64 שקל)  יילוטל רול – דג לבן, אספרגוס, אבוקדו ומלפפון במעטפת סלמון שהוא אחד הטובים שטעמתי (72 שקל) ,  סקאנה רול -  שלושה סוגי דגים בבחירת השף בליווי וירקות מותאמים, עבורי שילוב הדגים היה מורכב מדי אבל לחובבי הדגים זה תענוג (80 שקל) צ’יפס פטריות אויסטר -  הפתעה ממכרת (88 שקל).

KOJI
KOJI | צילום: בתיה גלעדי

לצד הסושי תמצאו גיוזה פרגית (56 שקל ראמן בקר (78 שקל) ובאנים בעבודת יד  במילוי פטריות, דג מפורק או בקר (76–88 שקל) הכל  -  כולל כל חומרי הגלם  מיוצר במקום.

המסעדה כשרה, בחירה שנולדה מהרצון לנוח בסופי שבוע, אך גם מתוך כוונה לפנות לכל הקהלים. “וזה עובד נהדר”, אומרים בן חיים ודקל.

KOJI
KOJI | צילום: ניקי טרוק
תגיות:
מסעדה
/
חיפה
/
אוכל יפני
/
שוק תלפיות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף