אחרי שנים של סרטונים ויראליים שגרמו למאות אלפי אנשים לפנטז על המנות שלו, עמיחי באר עושה את הצעד הבא. יוצר התוכן המוביל משיק לראשונה מסעדה משלו - אמנם זמנית, אך עם כל הכבוד שמגיע למותג שכבר הפך לשם דבר בעולם הקולינרי הישראלי.
"Rose De Provence" - כך נקרא האירוע הקולינרי שיתקיים ברביבה הקומה השנייה בתל אביב במשך שלושה ימים בלבד (19-21 באוגוסט). באר, שפרץ לחיינו עם סרטונים ויראליים של מנות המבוססות בעיקר על דגים וירקות המשלבים בין פשטות לאסתטיקה יוצאת דופן, יגיש תפריט עשיר עם מנות מוכרות שיצר לאורך השנים לצד מנות חדשות שנוצרו בהשראת המטבח הפרובנסיאלי.
שיתוף עם ענקי היין מפרובנס
האירוע מתקיים בשיתוף מותגי הרוזה המובילים WHISPERING ANGEL ו-MINUTY, השייכים לתאגיד היוקרה Moët Hennessy. את הארוחה ילוו ארבעת יינות הרוזה המובילים מפרובנס: WHISPERING ANGEL, ROCK ANGEL, MINUTY M ו-MINUTY PRESTIGE.
וויספרינג אנג'ל, מותג הרוזה המוביל בעולם, הוא יין אלגנטי המורכב מענבי גרנאש, סנסו ורולי היוצרים יחדיו רוזה בעל טעמים עשירים של פירות יער אדומים וארומות של אשכולית אדומה ואפרסק לצד סיומת מלטפת. רוק אנג'ל מורכב מענבי גרנאש, סנסו ורולי מגפנים בנות 20-25 שנה, עם ארומות של פירות יער אדומים, פרחים ותבלינים לצד מרקם קרמי ועשיר הודות ליישון בחביות עץ.
תפריט אישי ומנות לחלוקה
הארוחה תכלול 5 מנות פתיחה לחלוקה, מנת ביניים אישית, עיקרית אישית לבחירה וקינוח לצד 4 טעימות יין שהותאמו בקפידה וימזגו ללקוחות על ידי סומלייה מוביל לאורך הארוחה.
בין המנות שיוגשו: סטרצ'טלה ועגבנייה חרוכה, גספצ'ו, קוביות טונה, קרם פרש וסלט עלים, שיפוד דג על מאק אנד צ'יז, רוטב חמאת עגבניות שרי ונגיעה של בשמל, וצלעות טלה על צ'ימיצורי ותפוח אדמה מדורה.
האירוע מתקיים ב"רביבה הקומה השנייה", חלל קולינרי המשמש למגוון רחב של אירועים פרטיים ועסקים. המקום הוא הגשמת הפנטזיות והחזון של רביבה אפל שהלכה לעולמה לפני שבע שנים. האישה, ששינתה את הקונדיטוריה הישראלית והביאה לכאן ניחוח פריזאי בדמות טארטלטים ופטיסרי, לא העיזה בחייה לחלום על מקום שכולו שיר הלל לפיין דיינינג.