לפעמים נראה שסביב עוגות הגבינה ישנה הילה. כולם מחפשים את המתכון להכנת העוגה האולטימטיבית, המושקעת, זו שלא נופלת אחרי האפייה ונראית הכי גבוהה, ממש כמו בחלונות הראווה בקונדיטוריה.
ישנן טכניקות הכנה בסיסיות לעוגות הגבינה. ברגע שמבינים את היסודות והסודות להכנתן, מקבלים תוצאות מצוינות, ומכאן אפשר להמשיך לאלתר וממש כמו קונדיטור מדופלם לגוון, לשלב טעמים שונים ולהיות יצירתיים.
הרשת מלאה בשלל טיפים לאפיית עוגות גבינה, אך הסוד הראשון להצלחה הוא להתייחס לאפייתה כאל אפיית עוגה בחושה. כלומר, בהתחלה נותנים לה לעלות לשיא הגובה, ואז מייבשים אותה בחום נמוך יותר לצורך התייצבות. שיטה זו חותמת את פני שטח העוגה בקרום אפוי. קירור של כמה שעות במקרר משלים את פעולת הייצוב.
הפעם בחרתי להגיש לכם עוגת גבינה מעניינת ולא שגרתית, שלא דורשת עבודה מורכבת. לשם כך גייסתי את הקונדיטור עופר גל מ״בוטיק סנטרל״, שהמליץ לי להכין עוגת גבינה בשני צבעים ולהגישה בדרך שונה מהמקובל.
350 גרם שמנת חמוצה
50 גרם קורנפלור
200 גרם סוכר
2 ביצים
חצי כפית מיץ לימון טרי
מספר טיפות תמצית וניל איכותית
300 גרם גבינה לבנה 9% שומן
150 גרם שמנת חמוצה
100 גרם סוכר
3 ביצים
30 גרם קורנפלור
חצי כפית מיץ לימון טרי
מספר טיפות תמצית וניל איכותית
40 גרם אבקת קקאו (רצוי הולנדי כהה)
סוכריות שוקולד לבן וחום או אבקת סוכר