השבוע בחרתי להציג בפניכם שלושה סוגי בצק קאפקייקס מעולים. הראשון עם יוגורט וחמאה, השני עם שוקולד וטחינה, והשלישי עם ירק, צימוקים וקוקוס. הטעם כבר בפנים.
- 100 גרם חמאה רכה
- ¾ כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 ביצים קטנות (S)
- ½1 כוסות קמח תופח מאליו מנופה
- ½ גביע יוגורט
- ¼ כוס חלב
- תרסיס שמן לשימון
- עטרות קאפקייקס מעוטרות קטנות
לציפוי:
- 1 מכל שמנת מתוקה
- ½ כוס אבקת סוכר (אפשר להגדיל את הכמות לפי טעמכם)
- סוכריות לקישוט (לא הכרחי)
הכנת הציפוי: מכניסים לקערת מערבל חשמלי את השמנת המתוקה ומקציפים תוך כדי הוספת אבקת הסוכר. מקציפים עד לקבלת קרם אחיד ויציב.
- ½ כוס שמן
- 1 ביצה
- 1 כף טחינה
- ¾ כוס חלב
- ½–¾ כוס סוכר חום בהיר, דחוס (לפי טעמכם)
- קורט מלח
- ½ כפית תמצית וניל טהורה
- 5 כפות אבקת קקאו מנופה
- ¾ כוס קמח מנופה
- 1 כפית אבקת אפייה
לציפוי קרם גנאש:
- 1½־1 מכלי שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד מריר שבור גס
- ½ מכל שמנת מתוקה
לעיטור:
אופן ההכנה:
טורפים בקערה רחבה את השמן, הביצה, הטחינה, החלב, הסוכר, המלח והווניל עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מוסיפים תוך כדי בחישה את אבקת הקקאו, הקמח ואבקת אפייה, וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר משונן. מזלפים תלוליות קרם על גבי הקאפקייקס. מעטרים במספר נטיפי שוקולד. שומרים במקרר עד להגשה.
- 3 ביצים
- ½1 כוסות סוכר חום
- ¾1 כוסות שמן
- 2 כוסות קמח מנופה
(אפשר 1 כוס קמח כוסמין ו–1 כוס קמח רגיל)
- ½ כוס שבבי קוקוס
- 2 כפיות אבקת אפייה
- ½ כפית סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון
- ⅓ כפית ג'ינג'ר
- 2 כוסות גזר מגורר דק
- ½ כוס צימוקים
לציפוי:
- 1 מכל שמנת מתוקה להקצפה
- ½ כוס אינסטנט פודינג וניל (לא הכרחי)
- ½ כוס אבקת סוכר
- לעיטור: סוכריות צבעוניות
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני־נמוך (160 מעלות) כ–25–20 דקות או עד אשר קיסם הננעץ במרכז הקאפקייקס יוצא נקי ויבש. מצננים היטב.
מעבירים את הקרם המוכן לשק זילוף עם צנתר משונן. מזלפים תלוליות קרם על גבי הקאפקייקס. אם רוצים, מעטרים בסוכריות צבעוניות.