כשמבלים במטבח בהכנת מטעמים, מגלים סוד: יש מנות שעושות המון רושם כשהן מוגשות לשולחן, ולא פעם קיים פער בין היופי והטעם לבין מורכבות הכנתן. כי הרבה פעמים בזכות צורת הגשה מרשימה, טכניקה טובה ומוצרי גלם מעולים – מתקבלת בסופו של דבר מנה מרשימה, יפהפייה וטעימה.
לאחרונה נשלחה אלי כרובית חדשה ומיוחדת שנקראת "סליו" או כרובית אלמוגים, מבית הפיתוח של חברת "הזרע". תחילה הוקסמתי מהצבע ומהטקסטורה שלה משום שהיא בהחלט לא שגרתית – פרחיה מחודדים וספיראליים גם יחד, בדומה לפגודות או אלמוגים, צבעה ירוק בהיר וטעמה מעודן מאוד, מעט אגוזי. במקרה של כרובית יפה ומיוחדת זו, הקפדתי לשמור על צורתה ולהסתפק באידוי קצר ואפייה קצרה, כדי שיופייה ומרקמה יישמרו. אחרי האפייה הבנתי שהיא לא רק יפה, אלא גם יש לה טעם פשוט מושלם. את כרובית האלמוגים תמצאו בירקניות המובחרות, ונאמר לי שבקרוב יצורף אליה גם ספרון מתכונים.
החומרים (ל־4־6 מנות):
1־2 כרוביות
מים
כפית מלח
לתיבול:
שמן זית
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
תערובת עשבי תיבול מיובשים
מעט שום מיובש (לא חובה)
פלפל שאטה גרוס
לרוטב:
2 כפות מיונז
1 כפית חרדל
מלח ופלפל לפי הטעם
½ כפית אריסה או פלפלת חריפה (לא חובה)
3־4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
2. בעזרת שתי כפות מחוררות מוציאים בזהירות את הכרובית מהסיר. מניחים על משטח עבודה ומצפים בהתאם
הכרובית המתובלת.
3. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה, 220־250 מעלות, וצולים עד שהכרובית נצרבת ומשחימה קלות. מוציאים ומגישים.