חצי הגמר התקיים במשך יומיים והורכב משני שלבים. ביום הראשון נדרשו המתמודדים להכין קוקטיילים ששואבים את השראתם מעולמות הטבע והחיבור לאדמה, אלמנטים כגון בעלי חיים, צמחייה או חומרי גלם מקוריים. כל המתמודדים יכולים להכין מראש את הקוקטיילים שלו והשופטים מדרגים אותם לפי היצירתיות שלהם והיכולת להכין משקה "מחוץ לקופסה".
ביום השני לעומת זאת, נמדדים המתמודדים על זמנים. לכל אחד מ- 16 המתמודדים ניתנות כ-4 דקות להכין 5 קוקטיילים שונים. מדובר באתגר קשה ומלחיץ ובוחן את יכולות המהירות, הדיוק הטכניקה, ובראש ובראשונה, המקצוענות של המתמודדים. את כל זאת על המתמודדים לבצע תוך הפגנת "כישורי בר" כגון, הכנת מספר מהקוקטיילים במקביל, אירוח ודיבור עם השופטים תוך כדי הכנה ועוד.
תחרות הגמר העולמית תיערך במיאמי שבארצות הברית, שם יתמודד הנציג הישראלי מול נציגים מכל העולם, שעברו מסלול דומה. בשנה שעברה, נערכה התחרות בדרום אפריקה, שם הנציג הישראלי, אריאל לייזגולד זכה במקום השני, לאחר שבנה בר שלם תוך 24 שעות, מוקף בעציצים שונים, מוזיקה מתאימה והכל מתוך מטרה להבליט ולייחד את המשקה שלו.