לפעמים הפתרון נמצא ממש לפנינו. לפני כמה שבועות ערכתי בביתי ארוחת ערב חגיגית לאורחים שהגיעו מחו"ל. כהרגלי, הרכבתי תפריט מגוון, ובו מספר מנות מעניינות ומיוחדות, שאמורות לפנק את אורחי. אלא שבבוקר יום האירוח נזכרו לעדכן אותי בעובדה חשובה מאוד, והיא שאחד האורחים שמגיע הוא צמחוני. היות שלא הייתי ערוכה עם מנה צמחונית, והזמן היה קצר, בחרתי להכין פשטידה אישית, המבוססת על מתכון מהמטבח התוניסאי. המתכון המקורי הוא פשטידת אורז ובשר בשם "רוז מוחשי", אך את מלית הבשר החלפתי במלית עדינה של ירק, פטריות ועשבי תיבול. המנה זכתה להצלחה כל כך גדולה, עד שלא יכולתי שלא להביא בפניכם את המתכון.
אפשר להחליף את המלית במלית בשרית, המבוססת על בשר בקר או עוף לפי טעמכם.
2 כוסות אורז פרסי
3־4 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
1 סלסילה קטנה של פטריות ירדן חתוכות לפרוסות או קצוצות
2 גזרים קלופים מבושלים וחתוכים לקוביות
2 ביצים קשות קלופות וחתוכות לקוביות
6 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
3 גבעולי כוסברה קצוצים
3 עלי נענע קצוצים
1 כפית מיץ לימון
4 ביצים
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
1/2־3/4 כפית מלח
1/4 כוס שמן
5. מניחים את תבניות הקוקוטים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות למשך 30־40 דקות. מגישים חם.