תענוג לחך: מתכון לכיסוני בצק בטעמים מפתיעים

אם שמרתם בצק עלים במקפיא, הגיע הזמן להוציא אותו ולהכין בספונטניות כיסונים ממולאים בבשר או בהפתעות טעימות אחרות

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
כיסונים במילוי בשר
כיסונים במילוי בשר | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

השבוע נעזרתי במוצרים המאוחסנים לצורך הכנת כיסנים קטנים מבצק עלים, מעין הומאז' לבורקיטוס, עם מלית עוף וירק. במקום לעצב את הכיסנים לצורת משולשים או שבלולים, נעזרתי בתבנית שקעים, שאפשרה לעצב את הבצק כמעטפת מעניינת שחובקת בתוכה הפתעות טעימות.

כאשר משתמשים בבצק קפוא, חשוב להפשירו לילה קודם במקרר. כך הוא נוח לעבודה.

צילום וסגנון: פסקל פרץ-רובין
צילום וסגנון: פסקל פרץ-רובין | צילום וסגנון: פסקל פרץ-רובין

4 כפות שמן

2 בצלים גדולים קצוצים דק

300 גרם חזה עוף טחון

1/2 כוס גזר מגורר דק

1/2 כוס קישוא מגורר דק

3 שיני שום כתושות

מלח ופלפל, לפי הטעם

1/2 כפית קינמון

100 גרם אגוזי מלך קצוצים

2 כפות חמוציות

1 ביצה

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס גרגירי שומשום

1 כף גרגירי קצח

1. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את חזה העוף, מפוררים ומטגנים עד שהוא מתפורר ומשנה צבע לגוון לבנבן. מוסיפים את הגזר והקישוא המגוררים, מערבבים, מכסים את המחבת ומבשלים 6־7 דקות על להבה בינונית, לספיגת הנוזלים.

2. מוסיפים שום, מלח, פלפל וקינמון ומטגנים 1־2 דקות. מסירים מאש, מוסיפים אגוזי מלך, חמוציות, ביצה ופטרוזיליה ומערבבים.

3. משתמשים בתבנית שקעים ומשמנים את השקעים היטב. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה דק ומלבני. מחלקים את הבצק לריבועים של 11x11 סנטימטרים. אם משתמשים בריבועי בצק מוכנים אין צורך לרדד, ישר ממלאים את ריבועי הבצק.

4. מניחים כל ריבוע בתוך השקעים של התבנית המשומנת היטב. נוטלים מהמלית המוכנה 1־2 כפות ומניחים במרכז השקעים.

5. נוטלים שני קצוות מנוגדים מהבצק הנתון בתוך השקעים בתבנית וצובטים לסגירה מעל למלית. נוטלים את שני הקצוות הנותרים וסוגרים מעל לסגירת הבצק הראשונה. מתקבל כיסון בצק סגור היטב.

6. בדרך זו מכינים את יתר הכיסנים, ומברישים אותם בביצה טרופה. בוזקים מעל גרגירי שומשום וקצח.

תגיות:
בשר
/
מתכונים
/
כיסונים
/
קרפלך
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף