המנות שאותן בחרתי הן כלליות ולא מובנות כארוחה. אתם מוזמנים לקחת את המתכונים המתאימים לכם בהתאם לארוחה שאותה אתם מכינים או שאליה אתם מוזמנים.
תמצאו כאן מתכון נהדר לכיסנים במלית תרד וגבינה. אלו כיסונים קלים להכנה שמתפצחים בפה בכל נגיסה. לכל אוהבי הממולאים בחרתי מתכון נפלא מהמטבח הטריפוליטני: קישואים ובצלים ממולאים, השוחים ברוטב משגע ופיקנטי. אפשר להגישם על מצע של אורז או קוסקוס.
בנוסף, לא יכולתי לוותר על חלה. לכן בחרתי להציע לכם שהפעם תכינו את החלה בצורה אחרת: כמו פרח של לחמניות שמחוברות ונתלשות. את החלה מכינים בתבנית עגולה ורחבה, ומעטרים כל לחמנייה בתיבול ובתוספת אחרת. אתם יכולים להכין את החלה מלחמניות גדולות או קטנות, לפי טעמכם. ואי אפשר כמובן בלי משהו מתוק. הפור נפל על עוגת גבינה קצת אחרת, המשלבת את פירות ההדר, שעכשיו הם בשיאם.
אז מה היה לנו? כיסנים, לחמניות פרח מתובלות, ירקות ממולאים ועוגה מתוקה בניחוח הדרים. כל אלו באים לרמוז על כל הטוב שעתיד לבוא עלינו. מי ייתן וזו תהיה שנה אזרחית מלאת הפתעות וטעמים, מתובלת וריחנית כמו שרק דברים חדשים באים לספר.
500 גרם קמח לבן מנופה
¾ כוס שמן
1 כפית מלח
1–¾ כוס מים, לפי הצורך ומידת היספגות הקמח
1 בצל חתוך לרצועות ומטוגן
1 תפוח אדמה גדול, מבושל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 צרור עלי תרד או מנגולד קצוצים דק
1 כף זעתר
3 כפות שמן זית
1 כוס גבינה צהובה, מגוררת. אפשר לשלב עם גבינה בולגרית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 חלמון ביצה, טרוף היטב עם כף מים
לבזיקה:
1–2 כפות שומשום
1 כפית קצח
מניחים את הקמח בקערה רחבה. מוסיפים את השמן והמלח ויוצקים מים תוך כדי לישה, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק הניתק מדופנות הקערה. משהים כמה דקות למנוחה.
מכינים את המלית: מניחים בקערה את הבצל המטוגן, קוביות תפוחי האדמה ואת עלי התרד או המנגולד הקצוצים. מוסיפים את הזעתר, שמן הזית והגבינה. מערבבים ומתבלים במלח ופלפל.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק בעובי ½ ס"מ. קורצים עיגולים בכוס שקוטרה 10 ס"מ. שמים במרכז כל עיגול ½ כף מהמלית. סוגרים כל עיגול לחצי סהר. בדרך זו מכינים את כל הבצק. אפשר לעצב את כיסוני הבצק על ידי הידוק הבצק בעזרת מזלג או על ידי צביטות קלות סביב הסהרון.
מסדרים את כיסוני הבצק בתבנית אפייה ברווחים. מברישים בחלמון ביצה ובוזקים מעט גרגירי שומשום וקצח. אופים כ–20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) ומצננים.
1 ק"ג קמח מנופה
3 כפות שמן
1 ביצה
50 גרם מרגרינה
1 כפית מלח
50 גרם שמרים טריים
5 כפות סוכר
2–½2 כוסות מים
1 ביצה טרופה עם 2 כפיות מים ומעט סוכר
¼ כוס שומשום
¼ כוס פרג
¼ כוס זרעי פשתן
¼ כוס גרעיני חמניות
¼ כוס גרעיני דלעת
¼ כוס זרעוני קימל שלמים
¼ כוס קצח
מניחים קמח בקערת מערבל. יוצרים גומה במרכז, יוצקים לתוכה את השמן ומניחים בה את הביצה, המרגרינה והמלח. מפזרים מסביב השמרים והסוכר.
מערבלים בוו לישה במהירות בינונית ומוסיפים בהדרגה מים, תוך הגברת המהירות. מפסיקים כשמתקבל בצק רך וגמיש הניתק מדופנות הקערה.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
מעבדים מעט את הבצק כדי להוציא את האוויר ומחלקים למספר כדורים, בהתאם לגודל החלה המחוברת שתבחרו להכין. לחלה בינונית אתם צריכים 7 לחמניות.
מעצבים לחלה עגולה ומחוברת: מניחים לחמנייה עגולה במרכז התבנית ומסדרים את שאר הלחמניות מסביבה. מברישים בביצה טרופה ונותנים להן שוב לתפוח במשך כ–20 דקות.
מברישים בביצה הטרופה שוב את הלחמניות ובוזקים מעל לכל לחמנייה תוספת אחרת. אופים 30–25 דקות בתנור שחומם מראש ל–180 מעלות, עד השחמה יפה. מוציאים ומצננים על רשת.
החומרים (ל־6־8 מנות):
300 גרם בשר בקר טחון
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק
10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
½ כפית קינמון טחון
½ כפית מלח
½ כפית פלפלת אדומה מתוקה
½ כפית כמון טחון
¼ כפית פלפל שחור
1 ביצה
4 קישואים בינוניים, חתוכים לשניים או לשלושה חלקים, מרוקנים ומוכנים למילוי (שומרים את "בשר" הקישואים בצד)
2 בצלים גדולים, קלופים ומפורקים לגלדים באופן המאפשר מילוי