מסעדת רג'ינה: האם האוכל הוא זה שיהפוך אותנו לשבט אחים ואחיות?

במסעדת הגלאט־כשר במתחם התחנה בתל אביב יושבים חרדים בבגדים שחורים לצד עולים ותיקים מחבר העמים ואוכלים מאותו המסטינג

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מנת גולש הונגרי
מנת גולש הונגרי | צילום: צילום פרטי
2
גלריה

מה שכן ריגש אותנו, כמעט עד דמעות, היה תמהיל הלקוחות במסעדה: חרדים בבגדים שחורים לצד עולים ותיקים מרוסיה, יושבים זה לצד זה ומזמינים את אותן המנות, כאילו קמה כבר ממשלת אחדות בין ליצמן לליברמן. האומנם האוכל כאן יכול לגשר על הפערים הדתיים והתרבותיים? אם לשפוט לפי מאפה הבית, כולנו אחים וכולנו אוהבים בצק עלים ממולא בבשר (48 שקלים). כשקריר מעט בחוץ, ובפנים הרעב משתולל, בורקס ארוך שכזה עשוי לנחם גם את הציניקנים שבחברי הממשלה. עם ביצה קשה וטחינה בצד, מנה כזו אולי תזכיר לחלק מכם את ארוחת יום שישי בצבא, אבל אנחנו נהנינו ממנה דווקא על רקע תל אביב המתוחכמת, השבעה והדשנה.

גם המנות העיקריות חביבות למדי: המנה "גולש הונגרי" לא זהה לגולש שאכלתם בבודפשט: כאן הוא מוגש עם תפוח אדמה וגזר, שוחה ברוטב שמנוני למדי ומוגש בתוספת אורז לבן (76 שקלים). עדיף היה לתבל את המנה באופן דומיננטי יותר, אבל אפשר לומר שהתנחמנו בטריוּת ובמידה הנדיבה של נתח הבשר. אסאדו נתחי בקר (98 שקלים) התגלתה כמנה "ג'וסית" יותר.

גם כאן מדובר במנה פשוטה, שכמותה אכלתם כבר עשר־עשרים־מאה פעמים: הבשר עשוי בבישול ארוך ומוגש בציר בקר עם סויה וסילאן, שהופך אותו למתקתק. יש דמיון עז בינה לבין מנות המוגשות באולמות אירועים, ולא בכדי. במקום נערכים אירועים סביב מנות כאלה ודומות להן. לא מפעימות, אבל אי אפשר לומר שהן לא מנחמות. הוסיפו לכך את התפאורה של מתחם התחנה שבו שוכנת המסעדה, ואת החצרות הנאות סביבה, ותגלו שמדובר בארוחה אופטימית, כזאת שהיא פתח לשלום עולמי או לפחות לקצת פחות שנאת אחים.

באופן אישי, אני קצת פחות בעניין של משחקי מילים וחידות, אבל הידיעה על "ברחשוון" (משחק מילים על מר חשוון), גינת היין החדשה מבית מסעדת רוטנברג, גברה על הטרחנות שטמונה בשם ועוררה סקרנות. למשך שבועיים בלבד תציע הגינה המקסימה בעמק המעיינות תפריט של יינות מקומיים שיצרה הילה סהר רונן, לצד שלל מנות ביס ובהן לחם שנאפה מחיטה מקומית, ממרחים, מרקחות ומותססים היישר מהגינה ומהשדות המקיפים את הגינה, מעשה ידיו של השף יזהר סהר.

החל מאתמול (רביעי) ועד ל־25 לחודש יקושט המקום בערסלים ובכיסאות נדנדה מבד קרושה, בארגזי יין כשולחנות אירוח ובגרילנדות מטפסות ומאירות שיפיצו על הכל אור מנצנץ ורך. מדי יום, החל מהשעה 16:00, יציע הפופ־אפ הסתווי תפריט יינות מקורי ובו ערב רב של יינות מקומיים משלל יקבים מהאזור לצד יינות מתיישנים מיוחדים. לצד היינות יוגש תפריט מצומצם ובו בין היתר דגים כבושים, בשרים מעושנים, ממרחים ומותססים. וכדי להוסיף קצת טבע, גינת היין תהיה זמנית בדיוק כמו הציפורים שעוברות מעליה באלפיהן, כחלק מעונת הנדידה ההמונית מאירופה לאפריקה.

בין המנות שיוגשו: ברוסקטה אנשובי, גבינה צ'רקסית עזים, עגבניות, שמן צתרה; וייסבראטן מותסס (משק שניידר), צלפים, גבינת מנצ'גו צ'ילי מיושנת ממחלבת ברקנית; גראטן שורש סלרי, שומן ברווז, עירית וחרדל; שיפוד טלה חי בריא (מקנה דקל), שום כורכום מותסס ועוד.

בין המסעדות שישתתפו בפסטיבל: מלונות נורדוי ונורמן, L28, הבסטה, מלגו ומלבר, ארקפה ועוד רבות וטובות.

17־23 בנובמבר.

מנת פסטה איטלקית. צילום: יח"צ
מנת פסטה איטלקית. צילום: יח"צ

תגיות:
אוכל
/
ממשלת אחדות
/
עמק המעיינות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף