● בירות עדינות וקלילות יתאימו לגבינות צעירות וטריות ולפירות.
● בירות כשותיות, מרירות יתאימו לגבינות עזות, חריפות, יותר מיושנות אבל במקביל יאוזנו על ידי גבינות שמנות.
● בירות כבדות ומתוקות יותר, בסגנון סטאוט, יתאימו לגבינות כחולות ולקינוחים.
● בירות חיטה יתאימו לגבינות עיזים יחסית צעירות לצד גבינות צהובות צעירות כגון תום עיזים וגאודה
● לאגרים יתאימו גם לגבינות שמנת אבל גם לגבינות עזות טעם רעננות כגון פטה כבשים או עיזים פחם
אז יצאנו לסופר והבאנו את הבירות המוכרות וגבינות של משק צוריאל וגד, קפצנו לביר בזאר להביא כמה בירות מעניינות שהם עושים ולמחלבת עיברי להביא כמה גבינות מיוחדות, הזמנו את החבר'ה, ערכנו שולחן, קיררנו בירות והתחלנו לשתות.