ברחבי העולם חוגגים היום (שלישי) את יום התה הבינלאומי, בו מציינים את המשקה הנפוץ בעולם אחרי מים. התה עבר בשנים האחרונות מהפך תדמיתי והיום נתפס כמשקה אולטימטיבי לאנשים שמנהלים אורך חיים בריא ומאוזן. משקאות התה וחליטות הצמחים ופירות נצרכים על ידי כל שכבות האוכלוסייה - החל מצעירים, חובבי בריאות ודרך מבוגרים, משפחות וילדים. גם הישראלים גילו את יתרונותיו של המשקה הטעים וקטגוריית התה והחליטות בישראל גדלה בכל שנה בקצב מסחרר.
מסקר שנערך ע"י חברת טאק עבור המותג פומפדור, בקרב 502 ישראלים בגילאי 18+ בחודש אוגוסט האחרון, עולה כי בישראל: 67% מהישראלים שותים תה ירוק או חליטות צמחים ופירות; 33% מצרכני התה שותים אותו במהלך כל היום ולפעמים כתחליף לקפה; 40% מכלל שותי התה הם צרכנים "כבדים" (יותר מכוס 1 ביום); כ-76% מקרב צרכני התה ענו כי הסיבה שהם שותים תה היא כי הוא תומך באורח חיים בריא.
ממש היום, ולמרות הקורונה, נפתחת גם חנות הקונספט החדשה של ויסוצקי ה-T-LAB בקניון גינדי בתל אביב, המתייחסת לתה במלוא הכבוד וההדר, ומציעה מארזים מעוצבים, עם תערובות תה בשקיקי אורגנזה יוקרתיים, וכלים ומוצרים משלימים, בקופסאות מתנה מהודרות.
תה הוא המשקה השני הנצרך ביותר בעולם אחרי מים. קיימים ארבעה סוגי תה - הנפוצים ביותר הם תה שחור ותה ירוק, הפחות מוכרים הם תה אולונג ותה לבן. ההבדל בין סוגי התה השונים הוא אופן יצור התה. כל סוגי התה מיוצרים מצמח אחד בלבד, קמילה סיננזיס, שגדל בעיקר בסין ובדרום מזרח אסיה. כולם עוברים חימום וייבוש (בדרגות שונות), אבל רק התה השחור והאולונג עוברים תסיסה. תה ירוק מכינים רק משני העלים העליונים והניצן של הקמילה סינזיס.
טקסי תה ביפן ידועים כבעלי ערך רוחני ומרגיע וההכרה בסגולותיו הרפואיות של התה הירוק קיימת כבר למעלה מ-2,000 שנה. תה ירוק מכיל את הכמות הגדולה ביותר של נוגדי חמצון בהשוואה לסוגי תה אחרים, ולכן מיוחסות לו תועלות בריאותיות רבות גם ברפואה המערבית. הוא מסייע בחיזוק המערכת החיסונית, בהפחתת השכיחות של מחלת השפעת ומחלות אחרות בדרכי הנשימה העליונות. לתה ירוק השפעה חיובית גם על ירידה במשקל ושמירה על משקל תקין. הוא מעודד את העלייה בקצב חילוף החומרים, ובכך מסייע לתהליך ההרזיה. כמו כן מסייע בהורדת רמות הכולסטרול, בהפחתת תהליכים דלקתיים ובמניעת מחלות לב, שבץ מוחי וסרטן.