לא רק לאשכנזים- הקיגל חוזר ובגדול

מוקרם או חריף ואפילו עם שוקולד, פופ אפ קיגלים בפרשנות עכשווית, שיתוף פעולה בין שוק הנמל למאפיית 'טלר' הירושלמית, מחזיר את הכבוד הראוי למאפה היהודי

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פופ אפ קיגל בשוק הנמל
פופ אפ קיגל בשוק הנמל | צילום: שני בריל

הקיגל או הקוגל הוא מאכל המגיע מיהדות אשכנז והוקדש בעיקר לאכילה בימי שבת. המאפה הייחודי מבוסס על תפוחי אדמה או אטריות, שנאפו בסיר ברזל יצוק (בדרך כלל על פלטות של שבת). מכיוון שחומרי הגלם ממנו הוא מורכב הם בסיסיים ופשוטים, הוא הפך במהירות למאכל שהיה שגור כמעט בכל ארוחת שבת של כל משפחה יהודית במזרח אירופה. ממדינה למדינה קיבל הקיגל צורות ופרשנויות שונות ומתכונים שלו עוברים מדור לדור בתוך המשפחות השונות.

תגיות:
קיגל
/
אוכל יהודי
/
נמל תל אביב
/
יקב ירושלים
/
שוק הנמל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף