זה לא מרק זה תה: הכירו את המאטה, המאצ'ה והצ'אי

אמנם אף פעם לא נמאס לנו מהתה המסורתי והפשוט (אם אפשר גם עם קצת לימון ונענע, תודה) אבל תמיד כיף לגלות וטעים להכיר טעמים חדשים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הכירו את המאצ'ה. 100% אבקת תה ירוק יפני מסורתי
הכירו את המאצ'ה. 100% אבקת תה ירוק יפני מסורתי | צילום: יחצ חול

תה וחליטות צמחים הם המשקה האולטימטיבי של החורף, והם כוללים גם סגולות בריאותיות רבות, המגובות במקרים מדעיים. לא במקרה כשאנחנו חולים - יש לנו חשק לתה. לרגל יום התה הבינלאומי כדאי שתכירו את הטרנדים העולמיים החדשים של חורף 2022: המאטה, המאצ'ה והצ'אי. טעים להכיר.

הכי בריא שיש

לצד טעמיו הרבים, יתרונו המרכזי של התה טמון בכך שהוא מגיע אלינו הישר מהטבע. התה אינו מכיל תוספים כגון צבעי מאכל, או חומרים משמרים. תה ללא תוספת של סוכר, הוא משקה נטול קלוריות, מספק נוגדי חמצון בכמות גבוהה ומשמש מרכיב חיוני בשמירה על איזון הנוזלים בגוף. תה מגיע במגוון רחב של טעמים, מכיל פחות קפאין מהקפה  והרבה רכיבים המועילים לבריאות ולכן מומלץ לשלבו לאורך היום ולשתות כשלוש כוסות תה ביום.

השחקנים החדשים בשוק

השחקנים החדשים בשוק הם חליטות צ'אי בטעמים שונים, תה ירוק יפני המוכר בשם מאצ'ה וגם המאטה בגרסת תה ירוק.

הצ'אי הוא תה שחור בתוספת תבלינים ארומטיים דוגמת צ'אי מסאלה, המבוסס על תה שחור בתוספת תבלינים הודיים הידועים ברפואה ההודית כמחממים ומסייעים לגוף להתמודד עם מחלות החורף והגברת חיוניות.

שתיית משקה המאטה היא מנהג תרבותי-חברתי הנפוץ בדרום אמריקה, ופופולארי במיוחד בקרב ספורטאים. יֶרבָּה מָאטֶה מופק מעלי עץ עתיק הגדל באזורים טרופיים בדרום אמריקה: בברזיל, בארגנטינה, בפרגוואי ובאורוגוואי. עלי העץ עוברים ייבוש, ומהם מכינים את חליטת המשקה האהוב והפופולרי.

"השימוש המסורתי של אבקת המאצ’ה הוא להכנת תה, אבל עם הזמן  החלו ברחבי העולם לשלב את האבקה בגלידות, עוגיות, עוגות, שייקים, מרקים, תבילינים, ממרחים ועוד" אומר יהונתן אירני מחברת אירני סחר המייבאת לארץ אבקת תה ירוק יפני מסורתי, של המותג היפני Heapwell (49.90 ש"ח).

תגיות:
תה
/
מאצ'ו פיצ'ו
/
תה ירוק
/
יום התה הבינלאומי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף