לקראת חצות: 6 קוקטיילים מבעבעים שתכינו לסילבסטר

הכינו את החבר'ה למסיבה אמיתית, כי אירגנו לכם מבעבעים שכיף לשתות, קל להכין מהם קוקטיילים מטריפים וזול לקנות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פונץ שמפניה
פונץ שמפניה | צילום: FREEPIK
2
גלריה

הקוקטייל הזה קיבל את שמו מתוך הספר "Death in the Afternoon" של ארנסט המינגווי, הידוע בחיבתו לאלכוהול ולאבסיינט בפרט. הדרינק הבנוי מאבסיינט ושמפניה קרה מאד, הפך לקוקטייל מן המניין בעקבות ההתלהבות של הקוראים, ואף הוכנס כבר ב-1935 לתוך ספר מתכונים.

"מוות אחר הצוהריים" מבוסס על שמפניה יבשה קרה במיוחד. בחלק מהמתכונים מוסיפים מתיקות של ורמוט או מי סוכר. אתם יכולים גם להכניס מתיקות עם מבעבע חצי יבש שעבר קירור במקפיא. אנחנו השתמשנו ביבש.

המרכיבים:

ההכנה:

כמו הרבה קוקטיילים קלאסיים, מקורו של הפרנץ' 75 לא ידוע כ"כ ומוקף במסתורין. על פי היסטוריון המשקאות דייוויד וונדריץ', המתכון הופיע לראשונה בשנת 1927, בשיאה של תקופת היובש בארה"ב, וההשערות היו שהשילוב של ג'ין ושמפניה, היה בשימוש עוד הרבה לפני כי המתיקות של השמפניה איזנה את המרירות של הג'ין, בחלק מהמתכונים מופיע קוניאק במקום ג'ין ואנחנו גילינו שבכל מקרה תקבלו משקה רענן שיתחיל את צהרי השישי שלכם בצורה מושלמת.

המרכיבים:

ההכנה:

3. OLD CUBEN

גירסה מבעבעת למוחיטו שמכניסה יותר רעננות למשקה. גם פה אפשר להשתמש מבעבע יבש או בחצי יבש - תלוי במתיקות שאתם מחפשים.

המרכיבים:

ההכנה:

אמנם חגיגות סוף השנה נופלות על מזג אוויר חורפי, אבל זהו משקה כיפי לכל השנה ובקיץ בפרט. פה תוכלו להשתמש בכל מיני מבעבעים שקיבלתם מתנה, כמובן שיינות ממש פשוטים פחות כדאי להכניס כי אז תקבלו משקה מתוק מידי. כמו בכל פונץ, הבסיס הוא האלכוהול, במקרה שלנו מבעבע ולתוכו מכניסים שפע של פירות טריים. אם השתמשתם במבעבע מתוק יחסית אז ניתן למתן את המתיקות עם סודה.

לא צריך להרחיב הרבה על הקוקטייל הזה שתמיד כיף לשתות אותו ותכלס הוא זה שפותח לנו את שתיית הצהריים כל שישי. כיאה למקור האיטלקי, פה נשתמש בפרוסקו יבש שיאזן את האפרול.

המרכיבים:

6. קטיפה שחורה

קטיפה שחורה
קטיפה שחורה | צילום: יחצ חול

"קטיפה שחורה" נוצר על ידי המלכה ויקטוריה באמצע המאה ה-18 כ"דרינק התאבלות" על מות בעלה והוא עובד גם בימינו רק יותר בקטע שמח. אל תיבהלו מהשילוב של הבירה, המשקה הוא מאד אלגנטי ונותן לשמפניה את הכבוד שלה.

המרכיבים:

ההכנה:

מקור קאווה IBERICA באזור פנדס שבקטלוניה והיא מיוצרת בבית הקאווה האיכותי "מסאקס", מראשוני יצרני הקאווה. הקאווה מיוצרת על פי המסורת של תסיסה שנייה (מתודת שמפיין) והתיישנות של בין שנה וחצי לשנתיים ומיוצרת מענבי מקבאו, פרלדה וענבי שרל-לו, הזנים המאפיינים את הקאוות הספרדיות, כשכל זן נבצר בזמן האופטימאלי שלו. נוסיף ונזכיר כמובן את הקלאסיים כגון המימוזה והבליני.

אל תשכחו סתם להנות מהמבעבעים כמו שהם. שנה שמחה וטובה.

תגיות:
אלכוהול
/
שמפניה
/
סילבסטר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף