חיפה טומנת בתוכה מגוון מרתק של קולינריה שבעיני, כתל אביבית, הוא הרבה יותר מכל עיר אחרת , אפילו תל אביב וירושלים. משהו בהרמוניה הזו שיש בעיר משלב בצורה טעימה במיוחד מגוון של מטבחים בלי הפוליטיקה של ירושלים ובלי השואו של תל אביב.
השף אסיל שריף היה אחד מהפיינליסטים של מאסטר שף דובאי, כן כן, ויש בו את הרצון לעשות יותר מאוכל ערבי קלאסי, אולי בגלל זה נג'מה לפעמים חוטאת במנות מצועצעות במקום לתת לחומר הגלם לדבר. מצד שני אנחנו הישראלים אוהבים אוכל ערבי קלאסי - מה שמונע משפים ערביים להתפתח לא פעם, יש בנו את הרצון לשמר אותם סביב החומוס והשישברק.