לא דומה לאף אחת אחרת: מסעדת "פופה" קוראת תיגר על כל מה שחשבנו

התפריט יצירתי במיוחד, המנות טעימות ופוטוגניות, והסלוגן השולט הוא "תאכלו את מה שאתם לא יכולים להכין בבית". מסעדת "פופה" בתל אביב מערערת על כל מה שחשבתם

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פאני פורי
פאני פורי | צילום: פרטי
2
גלריה

פוקאצ'ה עם מטבלים, אנטיפסטי של ירקות שורש, סטייק אנטרקוט: את כל אלה לא תוכלו למצוא ב"פופה", אחת המסעדות האהובות על הסלבס, שגם השף שהקים את מטבחה הפך לסלב בעצמו. אלא שאורן אסידו, כוכב "האח הגדול" כבר לא מבשל פה, ובמקומו מונה סגנו ליאור כהן, בסך הכל בן 24, נטול גינונים וככל הנראה רחוק שנות אור מריאליטי.

התוצאה היא תפריט יצירתי במיוחד, שאין בו ולו מנה אחת סטנדרטית. במקום הפוקאצ'ה המסורתית מגישים כאן בריוש תימני - למעשה, זו המנה היחידה בתפריט שנשארה ממורשתו של אסידו.

המאפה העגול, המוגש בפרזנטציה מגרה, הוא רך ושומני, מזכיר את הקובנה, רק שכאן הוא מתקתק יותר ומוצע בגרסה מעודנת יותר. במקום המטבלים המסורתיים מוגשים כאן חמאת מרווה וקרם עגבניות שרי (44 שקלים). במקום האנטיפסטי, השף מכין ארטישוק ירושלמי שנצלה על גחל, שוחה בקרם שורשים עדין עם חמאה חומה, ומעל גבינת עומר מגורדת. מנה לא פוטוגנית, אבל שונה ומחממת, חמימה ומנחמת, וגם מחירה סביר (51 שקלים).

בריוש תימני
בריוש תימני | צילום: פרטי

המלצר מסביר שכדאי לוותר על הגינונים, ולהכניס את הכדור - בגודל פינג פונג - במלואו לפה בבת אחת. הטעמים מתפשטים בבת אחת, החמיצות שולטת ויחד איתה חריפות קלה, ביס שקשה להסביר. מנה טעימה וגם פוטוגנית (43 שקלים).

משימת ההרכבה מוטלת על הסועד: מניחים את המשוויה והבישבש על גבי הבשר ואוכלים ביד, כמו פיצה. רוב הסיכויים שהרוטב ינטוף לכם מהפה - אל תתביישו, זה קורה לכולם (86 שקלים). זה גם המקום לקרוא למנהלי המסעדה היוקרתית לשדרג את מפיות הנייר לטובת מפיות בד. אם כבר יוקרה, לכו על זה עד הסוף.

"פופה", יהודה הלוי 46, פינת אלנבי, תל אביב, 077־2302777 (לא כשר)

תגיות:
תל אביב
/
ביקורת מסעדות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף