כשר לפסח: איפה כדאי ללכת לאכול בימי החג? | המדריך של מעריב

מתכננים טיול בחופש פסח? הנה כמה מסעדות ברחבי הארץ, שמחכות לכם עם תפריט כשר ומעורר תיאבון

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מסעדת "איסקנדר"
מסעדת "איסקנדר" | צילום: עדי פרץ
2
גלריה

מעורב ירושלמי

כבכל שנה, במסעדת ׳המוציא׳ של השף אבי לוי נערכים עם תפריט מיוחד וכשר לרגל חג הפסח. השנה החליט השף לוי להפעיל במסעדה שני תפריטים: צהריים (מ12:00 ועד 17:00ֿ) וערב (17:00 ועד סוף הערב). בין המנות בצהרים אפרטיף סלטים (44 ש״ח), מעקוד (52 ש״ח), דגים בשרמולה (72 ש״ח), כבד עוף ובצל ברוטב פיקנטי (72 ש״ח) מעורב המוציא (88 ש״ח), ועוד. הישיבה בהמוציא בימי חול המועד: על בסיס מקום פנוי. ניתן להגיע ולהרשם אצל המארחת. לא יהיו הזמנות טלפוניות.

מסעדת לוצ'נה החלבית מציעה בתפריט החג מנות סלטים, דגים וקינוחים כולם כשרים למהדרין ללא חשש קטניות.

לא רחוק משם, גם כן בשדרות ממילא, ממוקמת המסעדה הבשרית 'ברלין', דיינר צבעוני ומשמח שיציע בחג מבחר המבורגרים בהרכבה עצמית, כריכים ושניצלים. כל הלחמניות עשויות מקמח תפוחי אדמה, כשר למהדרין, ללא חשש קטניות.

עוד מסעדה בשרית באזור היא JOY. בתפריט החג, מרק קניידלך עם ירקות שורש, סלטים ומצה שמורה, כנפיים ברוטב סצ'ואן, קרפצ'יו, סופריטו ועוד. מומלצת במיוחד מנת ספיישל מהקצב לצלחת, הכוללת מבחר נתחים מתיישנים.

אביב בתל אביב

הטייסטינג רום יישאר פתוח במהלך חול המועד פסח הקרוב. בר היין היפהפה הממוקם במבנה טמפלרי בפארק שרונה תל אביב, מציע מעל 30 יינות למזיגה בכוסות, מעל 400 בקבוקי יין שונים מיקבים מהארץ ומהעולם ותפריט אוכל עשיר בטעמים, יעבוד במהלך חול המועד פסח, החל ממוצ״ש 16.4 ועד יום רביעי 20.4 (חמישי ומוצ״ש 23.4 סגורים). המנות כגון קרפצ׳יו סלק, סשימי סלמון, פלטת גבינות, סלמון מאודה במעטפה ועוד הותאמו לפסח. המקום בהשגחה של צהר לפסח. פתוח א' - ד' משעה 17:00 ועד אחרון הלקוחות  מוצ״ש כשעה לאחר צאת שבת.

אם אתם מטיילים בתל אביב תוכלו למצוא אוכל כשר לפסח בג'אפן ג'אפן TLV. שף שלומי שושן התאים את התפריט לדרישות הכשרות של פסח – כשכל האטריות והמוקפצים הם עם איטריות אורז.  כשרות רבנות לאוכלי קטניות בלבד.

אורחה במדבר

גם דורית בן שמואל מבשלת אוכל הודי צמחוני, טבעוני ואותנטי ובחג גם כשר לפסח. האוכל מוכן על פי שיטות בישול ומתכונים שעוברים במשפחתה במשך דורות ומגישה במגשי טאלי מחולקים המלאים במסורת, ריחות, תבלינים ואהבה להודו. התפריט לפסח כשר ומתאים לאוכלי קטניות, בין המנות: ד'אל טאד'קה-נזיד עדשים כתומות ארומטי, צ'אולי- תבשיל לוביה ברוטב פיקנטי, פניר טיקה מסאלה-קוביות גבינת פניר תוצרת בית, ברוטב עגבניות קטיפתי, נאורטן קורמה- תבשיל ירקות עשיר על בסיס חלב קוקוס, פאלק פניר ברוטב על בסיס תרד ועוד. מגש טאלי מחולק לחמש, המכיל טעימה ממגוון המנות, בעלות 70 שקלים, או מנה נבחרת לפי משקל בעלות 40-80 שקלים.

הבית ההודי
הבית ההודי | צילום: דורית צלמת בערבה

בדרך לתבור

במסעדת ארמון סהרה (לא כשר), חוגגים את חג הפסח וחג הרמדאן שחלים השנה באותו חודש. השף הוותיק נשאת עבאס מזמין אורחים לארוחה עשירה הכוללת שפע מאכלים מהמטבח הערבי גלילי במסעדתו שממוקמת על הכביש בין עפולה לכפר תבור. לצד מנות מסורתיות קלאסיות כמו צוואר כבש ממולא, השף עבאס יגיש קינוחים מיוחדים לרמדאן ומנות מבוססות מה שנקטף בעונת הליקוט. כביש מס' 65 לעפולה, בדרך לכפר תבור.

צפונה משם בראש פינה מסעדת איסקנדר הכשרה למהדרין חוגגת את האביב ופתוחה לציבור המטיילים בחול המועד פסח. בחג הפסח יוגשו מגוון בשרים, סלטים ודגים טריים ותבשילים. כולם כשרים לפסח. המסעדה מגישה מגוון רחב של בשרים ודגים כמו קבב ייחודי ומיקס איסקנדר- פלטה זוגית ( 800 גרם)- צלעות טלה, נתחי קצבים, פרגיות ואנטריקוט  על פלטה לוהטת עם ירקות. מוגש עם שתי תוספות.

תגיות:
מסעדות
/
פסח
/
מסעדות כשרות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף