יום העצמאות הוא חג המנגלים והברביקיו הרשמי של הישראלים. רגע לפני החג, שוחחנו עם 2 שפים על הדרכים להפוך את החג לחגיגה קולינארית: איזה נתח לבחור ואיך בדיוק להכין? חג עצמאות שמח
לגבי התבלינים ממליץ שף גדי אולשנסקי שלא להגזים: "לנתח טעמים מדהימים והוא לא זקוק ליותר ממלח פלפל ובמקסימום גם מעט שמן זית".
בצלייה עקיפה חובה לעבוד עם נתח עבה, אחרת הסטייק יתייבש. כאשר מידת העשייה הרצויה מוכנה, לוקחים את הסטייק וצורבים אותו דקה שתיים מכל צד על אש גבוהה לקבלת קרמול על הבשר. ניתן לעשות זאת על הגריל במקסימום, או על מחבת מברזל יצוק. חגיגת הטעמים שנוצרת, היא למעשה תגובת מאייר. תגובת מאייר היא תגובה כימית בין חומצת אמינו לסוכר המתרחשת במוצרי מזון במגע עם חום.