בשאלה המסורתית שאנו מתחבטים בה מדי יום - אספרסו או קפה שחור נמצא כי 41% מהאוכלוסייה מעדיפים אספרסו לעומת 59% אשר נוטים אל עבר הקפה השחור המסורתי. אז לאלו שמעדיפים את הקפה השחור או לחובבי האספרסו, הטיפים הבאים במיוחד בשבילכם:
טיפים חשובים: אם חשבתם להוסיף סוכר לפי המים הרותחים, טעיתם - הסוכר ברגע שמתחמם בתוך הקפה הופך להיות קרמל וזה משנה את טעמי הקפה. מומלץ להוסיף את הסוכר לאחר המזיגה הסופית. בנוסף, אל תתנו לקפה להגיע לצבע השחור, אלא עצרו בצבע החום. בצבע השחור הקפה שרוף והופך להיות מריר יותר מהרגיל.