בעוד יצרני ויצרניות החלב עובדים שעות נוספות לקראת חג שבועות הקרב כדי לעמוד בביקוש של רשתות המזון, יותר ויותר אנשים פרטיים בשנים האחרונות מעדיפים להכין גבינות בבית, למרות האתגר שטמון בחוויה. "אני טיפוס של DIY כי כך אני תופר את הדבר שאני רוצה בהתאם לצרכיי", מספר אילון לוי מתל אביב, יצרן גבינות ביתי.
לדברי פינצ'ובר, אחיו לקח את התחביב צעד אחד קדימה. "אנחנו גרים באזור כפרי, אז אחי וחבריו המשוגעים לדבר קנו עזים, בעצת חבר מנוסה שמלווה אותם בכל התהליך של גידול עז, והם מנהלים דיר", הוא מספר. "מלבד לגדל חיות ולהיות איתן, הם חולבים מהן חלב בריא ונקי שאפשר לעשות איתו כל מיני דברים בשימוש ביתי. כל המשפחה נהנית מזה".
“בשנים האחרונות, ובמיוחד בתקופת הקורונה, יש עלייה משמעותית בכמות האנשים שמכינים גבינות בבית", אומרת הילה שפר, בעלת חברת “גבינות ועוד" למכירת חומרים וציוד להכנת גבינות ביתיות ומי שמעבירה סדנאות להכנת גבינות תוצרת בית. “לפני 20 שנה היו שני קורסים בשנה להכנת גבינות ביתיות מטעם משרד החקלאות. בסוף הקורס ראיתי שאנשים מנסים בכל דרך להשיג את החומרים ללא הצלחה. כיוון שעסקתי בשיווק, הקמתי את העסק".