"טעמתי ואהבתי": יצרני גבינות מספרים על התחביב ומעניקים הצצה לדרכי ההכנה

חג שבועות הוא יום חגם של האנשים שמכינים שלל גבינות בביתם כל השנה – לא כדי למכור או להרוויח מכך כסף, אלא מתוך הנאה צרופה. כעת כמה מהם מספרים על התחביב יוצא הדופן

דודי פטימר צילום: דודי פטימר
גבינת שקדים
גבינת שקדים | צילום: פרטי
5
גלריה

בעוד יצרני ויצרניות החלב עובדים שעות נוספות לקראת חג שבועות הקרב כדי לעמוד בביקוש של רשתות המזון, יותר ויותר אנשים פרטיים בשנים האחרונות מעדיפים להכין גבינות בבית, למרות האתגר שטמון בחוויה. "אני טיפוס של DIY כי כך אני תופר את הדבר שאני רוצה בהתאם לצרכיי", מספר אילון לוי מתל אביב, יצרן גבינות ביתי.

דורי קציר
דורי קציר | צילום: פרטי

לדברי פינצ'ובר, אחיו לקח את התחביב צעד אחד קדימה. "אנחנו גרים באזור כפרי, אז אחי וחבריו המשוגעים לדבר קנו עזים, בעצת חבר מנוסה שמלווה אותם בכל התהליך של גידול עז, והם מנהלים דיר", הוא מספר. "מלבד לגדל חיות ולהיות איתן, הם חולבים מהן חלב בריא ונקי שאפשר לעשות איתו כל מיני דברים בשימוש ביתי. כל המשפחה נהנית מזה".

הגבינה של עינת חלילי גולובוב
הגבינה של עינת חלילי גולובוב | צילום: פרטי
הגבינות של לין אסמן
הגבינות של לין אסמן | צילום: פרטי

“בשנים האחרונות, ובמיוחד בתקופת הקורונה, יש עלייה משמעותית בכמות האנשים שמכינים גבינות בבית", אומרת הילה שפר, בעלת חברת “גבינות ועוד" למכירת חומרים וציוד להכנת גבינות ביתיות ומי שמעבירה סדנאות להכנת גבינות תוצרת בית. “לפני 20 שנה היו שני קורסים בשנה להכנת גבינות ביתיות מטעם משרד החקלאות. בסוף הקורס ראיתי שאנשים מנסים בכל דרך להשיג את החומרים ללא הצלחה. כיוון שעסקתי בשיווק, הקמתי את העסק".

הגבינות של הילה שפר
הגבינות של הילה שפר | צילום: פרטי
תגיות:
גבינה
/
מתכוני גבינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף