ירענן לכם את הקיץ: כך תכינו קפה קר לא פחות ממושלם

לכבוד השמש שיצאה והטמפרטורות שעלו, משקה הקפאין החם הפך לכזה קר ומרענן. כדי שתכינו את הקפה הקר הכי טוב, בדיוק כמו הבריסטות בבתי הקפה הנחשבים, זה מה שעליכם לעשות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
קפה קר
קפה קר | צילום: demi-deherrera
2
גלריה
חליטת קפה קר
חליטת קפה קר | צילום: יחצ

הסוג השני והפחות נפוץ הוא קפה פילטר קר, כמו מערכת של קפה פילטר רגיל, אליו מוסיפים קרח ואז מוסיפים חלב. קפה פילטר מכינים בעזרת פילטר עם קפה בטחינה גסה.

הסוג השלישי הוא הקולד ברו - חליטה קרה של קפה שהחלה במאה ה17 ביפן. אצל היפנים התרבות הנפוצה היא תה, לכן כשהגיע הקפה הם החליטו לשמר את התה כמשקה חם ולהפוף את הקפה לשתייה הקרה. על כן, שם התחילו לחלוט את הקפה לכדי משקה קר. לאחרונה הטרנד הזה חזר לארה"ב ואנגליה במטרה להפיק טעמים שונים ממה שאנחנו רגילים אליהם. בקפה בחליטה קרה הטעמים שונים, בקפה קר יש יותר מרירות על החומציות. יש לו ארומה בין בינונית לגבוהה והטעמים שלו הם אפטר טייסט של קראמל.

דרך ראשונה: מכשיר מיוחד ששמים לו פילטר עם נייר ויש לו טפטפת. שמים בפילטר עם הנייר קפה טחון בטחינה בין בינוני לגס ביחס של 1 ל-15 (כלומר למשקה של 300 cc שמים 20 גרם). שמים את הקפה, כמות של 300 cc מים והטפטפת מטפטפת לאט מים על הקפה, הטפטוף הרצוי הוא טיפה לשנייה. המים עוברים דרך הקפה ולאט זה הופך לנוזל קפה. כל התהליך לוקח בין 8-14 שעות. רק אחרי שכל המשקה יצא הוא מוכן לשתייה ומומלץ להוסיף קרח. בגלל שיש מעט טעמים של קרמל אין צורך בהוספת סוכר. הוא יפגע בטעמים של הקפה.

דרך שנייה: חיתול בד יכול לשמש כפילטר. שמים את כמות הקפה הרצויה, ביחס של 1 ל-15, קושרים ואז טובלים בתוך מים 12 שעות. כמו שחובצים גבינה רק לתוך כלי עם מים.

תפוזים אספרסו - לוקחים מיץ תפוזים טבעי שמים בכוס מוסיפים קרח (חובה) ומעל מוזגים מנה של אספרסו, כששותים מרגישים חמיצות של תפוזים ומרירות של אספרסו.

אספרסו תפוזים - שתי מנות של אספרסו ואז את המיץ תפוזים והקרח. המיוחד במשקה הזה הוא הקפה שובר חימצון והמיץ מלא בחמוציות והשבירה של שני המשקאות מעניקים חגיגה של מרירות וחמיצות מאוזנים. לא להיבהל, שני השלוקים הראשונים דורשים הסתגלות. אך אחרי שהחך שלכם יתרגל, לא תוכלו להפסיק.

תגיות:
קפה קר
/
לנדוור
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף