עברנו כבר מחצית מהחופש הגדול, הקייטנות הסתיימו או כמעט מסתיימות, וההורים שוב נדרשים לגבש שלל פעילויות מעניינות ומספקות לשעות הארוכות. מניסיוני, היערכות מראש לחופשה היא הסוד שמאפשר לצלוח את התקופה הזו בצורה שפויה ומספקת לילדים וגם להורים.
המלצה אחת גורפת היא שיתוף הילדים, הבוגרים וגם הצעירים, בארגון היום כך שלא יבלו את מרבית השעות מול המסכים. ארגנו איתם את השעות של אחרי הפעילות במסגרות ואפשרו יום או יומיים שבהם לא עושים כלום. גם את זה הם צריכים.
רצוי לנסות לשלב אותם בהכנות לארוחות ערב, גם אם אינכם בשלנים גדולים. הפעילות המשותפת במטבח הופכת לזמן נעים, נוח, מגבש ומאחד. התאימו את הפעילות במטבח לגילים של הילדים. שחררו ותנו להם מעט עצמאות, בהתאם לגיליהם ולמיומנותם במטבח, אך בשום פנים ואופן אל תשאירו אותם לבד לגמרי. היות שהחלק הכיפי ביותר הוא העבודה המשותפת עם הילדים, תופתעו מהתוצאות שתקבלו.
לכבוד החופש הגדול בחרתי להציע לכם להכין מספר מנות שהן סוג של קינוח או פינוק, אשר יתקבלו בברכה על ידי כל בני המשפחה, בוגרים וצעירים. לא משנה מתי מנות אלו מוגשות, הן תמיד אהובות, מתוקות, טעימות. בין שבארוחת הבוקר, בארוחת הערב, בבראנץ' ובין שכסתם קינוח בסוף הארוחה, כל שצריך הוא מחבת טובה להכנת פנקייק, חביתיות או ופל.
אם ברשותכם מכשיר חשמלי להכנת ופל, הציבו אותו בימים אלו על השיש במטבח, כך בקלות ובמהירות הוא נכנס לפעולה. את מחבת הפנקייק הניחו על הכיריים והתחילו לשחק ולפנק את כל בני המשפחה.
כדי להשלים את ההגשה והחגיגה המתוקה, הצטיידו בפירות הקיץ וברטבים מעניינים: פטל, תות שדה, סילאן, דבש ומייפל, לצד הר של קצפת מתוקה, שמנת וגלידה. צרפו את הילדים לשלבי ההכנה. תנו להם לטרוף, להקציף, לקלף ולחתוך פירות לעיטור המנות המוגשות. כך החופש הגדול הופך למתוק ובעיקר למגבש.