אי אפשר לדבר היום על מסעדות יוקרה, או פיין דיינינג ולא לדבר על יוקר מחיה ותמחורים מוגזמים, אבל חלק מהתשלום שאנחנו מספקים הוא לא על האוכל אלא על החוויה הכוללת, על השירות, האווירה והמתוק הזה בסוף כל החוויה שגורם לנו רצון לחזור ובעיקר ללכת לישון מעונגים.
מבחינתי אין הרבה מסעדות שמספקות חוויה כזו כשזה מגיע לפיין דיינינג, בהרבה מהמסעדות שנחשבות כיום לגבוהות כגון טאיזו, מסעדת A, יפו תל אביב, נורמן ועוד מקבלים אוכל משובח, שירות מדוייק אבל בחלק מהן לא תמיד יוצאים בחוויה מלאה, יש ניתוק בין הסועד למלצרים ואני מוצאת שחסר לי חיבור אישי יותר, נורמן לדוגמא מספקת את הליבררי שהוא נישה אינטימית יותר לאוכל המעולה של עומר ודניאל, דוגמא אחת לוירסטיליות קולינרית.