שירז ואמיר רייפר בחרו את הכוסות בהן יגישו את הקפה של HOC, הלא הוא House Of Coffee, שלוש שנים לפני שבכלל פתחו את בית הקפה הראשון שלהם ב-2019 בקצה רחוב התבור בדרום תל אביב. פינה נידחת לכל הדעות, אבל HOC הפך תוך כמה ימים מהפתיחה לדסטיניישן, מקום שהגיעו אליו במיוחד מכל העיר לחוויית קפה ארטיזנלית ייחודית שעוד לא היתה ממש מוכרת פה בארץ- סוגי קפה מיובאים ברמה הגבוהה ביותר, עבודת בריסטה קפדנית, עולם שלם של חליטות ומאצ׳ה, וכמובן כמה מנות של אוכל מוקפד ומדויק והכל עטוף באריזה נורדית מינימליסטית, עיצוב וכלים, ועם שירות שמרגיש אישי ברמות של קונסיירז׳.
הבית של הקפה הכי טוב בארץ
שלוש שנים חלפו מאז הפתיחה של HOC, והצמד רייפר, בשותפות עם אורן אדרעי, לוקחים את השיגעון שלהם לקפה כמה צעדים קדימה ופותחים שני לוקיישנים חדשים. הראשון מביניהם נפתח לפני חודשיים היכן שהיה קפה טרומפלדור, צמוד למסעדת בר 51. זהו בניין לשימור בתנאים מחמירים כך שאת טביעת האצבע הייחודית של HOC במקום אפשר להרגיש דרך המכונות, הכלים והתפריט, ופחות בעיצוב, אבל זה עדיין עולם תוכן שלם וייחודי של קפה שרק HOC מסוגלים לייצר.
הרבה דברים הולכים לקרות בפעם הראשונה ב-HOC פלורנטין
HOC פלורנטין יהיה פתוח לראשונה בשעות הערב, אחרי אינספור פניות של לקוחות בעבר, כאשר לצד הקפה יוגש תפריט ערב מצומצם שמדבר בשפה של HOC ותפריט יין קטן שאצרה שירה צידון, ובירה קראפט דנית.
המקום החדש מעוצב בקווים נקיים ובצבעים בהירים ולבנים כדי להוות קנבס לבן לחוויה של הטעמים וכדי לשים במרכז החוויה את הקפה. אפילו מכונת הקפה נסתרת ברובה כדי לשמור על מראה נקי ואסתטי, הויטרינות מציגות מבחר מינימליסטי, ואזורי הישיבה מתפרסים בקומה התחתונה והעליונה ומאפשרים שהייה נוחה ושקטה.
את הקפה מכינים בריסטה, שעברו הכשרה ארוכה וקפדנית של מעל ארבעה חודשים ויש גם מאצ׳ה סרמוניאל גרייד מקיוטו שמכינים כאן בדרך המסורתית של פתיחה ב-70 מעלות עם וויסקר. זוהי כנראה המאצ׳ה טובה בעולם שגדלה בצל ונקטפת ביד, רק הניצנים הקטנים ביותר של עלי התה נטחנים לאבקה.
כל החוויה של HOC, הקפה, הכוסות, הכלים, ואפילו חולצות וכובעים, ניתנים לרכישה באתר האינטרנט.