כל ״גל״ בעולם הקפה מייצג שינוי משמעותי שהתעשייה שלנו עברה.
קל להבין מדוע מעורבות של מדע וטכנולוגיה יכולה לעזור בשליטה על טעמים. החל מדוגמאות פשוטות של שליטה בטמפרטורות מים וקצב זרימה ועד נושאים מורכבים יותר של יצירת זני קפה חדשים ושיטות התססה בעיבוד הקפה. אבל זה כאמור, עדיין לא נותן הצדקה לגל אמיתי.
ומה קורה (עד) היום ?
מי שאחראי על אלו הם בתי הקלייה בעולם: הם יודעים לקנות קפה ירוק, בדרך כלל הבחירות נעשות משילוב של טעמים ומשיקולי עלות, ובנקודה הזו כבר די נקבע פוטנציאל הטעמים האפשרי. בשלב הבא הם משתמשים בתנור הקלייה כדי לבנות את המוצר הסופי (קפה המיועד למכונות אספרסו, קפה פילטר וכדומה).ורק בשביל לחדד, בתי הקלייה הגדולים הם בעצם חברות השיווק הגדולות שכולנו מכירים: סטארבקס, נספרסו, לאוואצה , illy ודומיהם.