1. ממיסים בקלחת על להבה נמוכה שוקולד, מיץ תפוזים, ליקר שוקולד וחמאה/מחמאה לבלילה אחידה. מסירים מהלהבה ומוסיפים את החלווה. מערבבים לקרם חלק. מצננים קלות וטורפים פנימה את החלמונים בבחישה נמרצת.
2. במערבל חשמלי מקציפים את החלבונים תוך הוספת הסוכר. מקציפים לקצף יציב. מבליעים את קרם השוקולד לתוך הקצפת, מוסיפים את הקמח התופח לפסח ומבליעים לבלילה אחידה וחלקה. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת היטב ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כשעה ומצננים היטב.
3. להכנת הציפוי: שמים את השוקולד והחמאה/מחמאה בקערת זכוכית, ממיסים במיקרוגל במספר פולסים ומצפים את פני העוגה ודפנותיה בעוד הציפוי חם. מעטרים בשערות חלווה ובתלתלי שוקולד.
אוהבים חלווה ורוצים עוד? הכינו בנוסף לציפוי המוצע כאן קרם חלווה: הקציפו 150 גרם חמאה/מחמאה עם שתי כפות אבקת סוכר, הוסיפו 70 גרם שוקולד לבן מומס, 1 כפית ליקר שקדים או כף רוזטה ו־100 גרם שערות חלווה. הבליעו היטב בקרם. מרחו את הקרם על העוגה ואז את הציפוי.