כשאומרים לי "יקב בוטיק ישראלי", מיד עולה מולי תמונה של אזור רמת הגולן, שדות ירוקים ורוח הרים קרירה. סביר להניח שאני לא היחידה שחושבת כך, אך בשנים האחרונות יותר ויותר יקבים וייננים צצים הרחק מהצפון המלבלב. ראיה לכך היא דרך היין שעל כביש 40 במטה יהודה, שעם הזמן מקבלת הכרה ומבקרים רבים, אבל לא רק שם אפשר לטעום כיום יין ישראלי טוב: גם הנגב טומן בחובו הפתעות רבות, ואחת מהן היא "יקב רמת נגב" במושב קדש ברנע.
את היקב הקימו נירה ואלון צדוק. השניים, שגדלו במושב באזור השרון, הגיעו לדרום בשנות ה-70 לאחר פינוי סיני. הם התאהבו בשלווה שהציע המדבר והחליטו להקים עם גרעין של חברים שפגשו בסיני את מושב קדש ברנע.
בדומה ליקבי בוטיק אחרים בארץ, הסיפור של יקב רמת נגב התחיל ביום הולדתו ה-40 של אלון, כאשר החליט להשתתף בקורס ייננות. הקורס שבה את לבו והוא החליט להעמיק את הידע. לאחר שצבר מספיק שעות לימוד, הפך את התיאורטי למעשי ובשנת 2000 שתל את הכרמים הראשונים. היקב, שנשא בהתחלה את השם "קדש ברנע", עבר בשנים האחרונות מהפך והתמקצעות, וכיום הוא מייצר מאה אלף בקבוקים בשנה וחולש על 70 דונם של כרמים.
האהבה ליין עברה גם לבנו יוגב, שהלך בעקבות האב והחליט ללמוד ייננות באיטליה. כיום יוגב הוא היינן של היקב ואלון עוסק בעיקר ביישוב ובהתיישבות באזור הנגב. גלעד, בנו השני, אחראי לשיווק. נירה, אשתו, נשאבה גם היא לעסק המשפחתי ומשלבת בין מטלות היקב למקצוע המקורי שלה - מורת דרך. כך שתוך לגימת יין היא יכולה לסחוף אתכם בידיעותיה על האזור.
בלב היקב פועל מרכז מבקרים קטן. בניגוד ליקבים הגדולים, הוא נמצא במרכז העשייה וכבר בכניסה מרגישים את האדרנלין. מכיוון שהיקב כשר אי אפשר לבקר בו בשבת, ובימי חול ניתן לעשות זאת רק בתיאום מראש. הביקור כולל סיור, טעימות יין והסברים מפי אחד מבני המשפחה על סוגי היינות שהם מציעים ותהליך הייצור. במהלך ההסבר מוקרן סרט קצר על היקב, ואפשר, כמובן, לרכוש יין. כמו כן, ניתן להזמין חבילות של טיול שטח וטעימות.