ממולא, מטוגן או קלוי: אי אפשר לדמיין מטבח בלי חציל

כמעט בלתי אפשרי לעלות על הדעת את המטבח המקומי בלי החציל, הירק הכי דומיננטי ואהוב בגינה: ממולאים (מחמר) או בסלט נהדר עם גרגירי חומוס

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
חצילים
חצילים | צילום: פסקל פרץ רובין

נתחיל בווידוי קצר: אני אוהבת חצילים. בעצם, יותר נכון יהיה לומר שאני משוגעת על חצילים, ולראיה הלוגו שלי מעוטר בירק הסגלגל. לאחרונה הרחבתי את הקשר שלי עם החציל והתחלתי לגדלו בגינה האורגנית בחצר ביתי.

חשבתי שבדרך זו הוא יהיה נגיש אלי ובעיקר זמין לכל גחמת בישול שלי. לחציל צורה מוזרה: לפעמים הוא מאורך וצר, לעתים קטן ועגלגל ובפעמים אחרות צורתו אליפטית ורחבה. לחצילים יש קשת של צבעים: משחור כהה, דרך סגלגל כהה ועד סגול בהיר. וישנם אלו המשלבים מספר גוונים יחד.

לטעמי, החצילים המושכים והמיוחדים ביותר הם הבאלדי. הם רחבים בבסיסם, ויש להם קיפולים וקימורים שמפתים כל בשלן להתחיל ולהכין מהם מטעמים. יש המכנים אותו החציל האצילי, המלך של הירקות. נו טוב, יש עוד כמה ירקות נפלאים, אבל אני מקווה שתסכימו איתי שמי שלומד לעבוד נכון עם הירק הזה נשבה בקסמו המיוחד, לומד לאהוב אותו ובעיקר מבין שיש בידו חומר גלם שהוא אוצר של ממש, שניתן להכין ממנו מבחר מטעמים: צמחוניים,בשריים, חלביים, מלוחים ומתוקים. כן, מתוקים.

האם טעמתם בחייכם ריבת חצילים? זו ריבה שמקורה במטבח המרוקאי,והיא עשויה מהחצילים השחורים הקטנטנים. בתהליך ההכנה מקפידים לשמור על צורתם ומשאירים גבעול קצרצר אשר בסוף הבישול מאפשר את אחיזת החציל, שצורתו הופכת לדמוית אגס כהה מצופה בגלימת סירופ ענברי מתוק ובניחוח ציפורן.

תגיות:
מתכונים
/
פסקל פרץ רובין
/
אוכל
/
חציל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף