בוחשים בקלחת: כך תכינו עוגת סולת משובחת

כמה חומרים בסיסיים, ערבוב קל ואפייה קצרה בתנור - וניחוח נפלא יעטוף לכם את הבית שהולך מצוין עם תה מהביל

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוגת סולת
עוגת סולת | צילום: פסקל פרץ רובין

עוגות בחושות הן עוגות נהדרות, לא רק בגלל טעמן הנפלא אלא משום שהכנתן קצרה, פשוטה וללא פעו־ לות מורכבות. בנוסף, הן אינן זקוקות לקרמים, שמנות או שוקולד. אלו העוגות הכי קלות וביתיות; די בכמה חומרים בסיסיים, בערבוב ובאפייה בתנור, ומיד ניחוח נפלא עוטף את הבית. בתום האפייה מתקבלת עוגה נימוחה ומפתיעה בטעמה.

בהכנת עוגות בחושות מערבבים חומרים יבשים בקערה אחת, מערבבים נוזלים בקערה שנייה ומשל־ בים את שתי הבלילות לבלילה חלקה אחת. בוחשים בקלילות, והפלא נוצר: אין צורך במערבל (אלא אם אתם ממש מתעצלים) ובהקצפות. מספיקה מטרפה או כף גדולה, ערבוב מהיר בקערה, ואתם מסודרים.

1 כוס סוכר

1 כוס פתיתי קוקוס

1 כוס קמח מנופה

½1 כוסות סולת

2 כפות שקדים גרוסים

1 כף צימוקים

2 שקיות אבקת אפייה

½1 כוסות מיץ תפוזים טרי

1 כוס שמן

6 ביצים

2 כוסות סוכר

½2 כוסות מים

2 כפיות מיץ לימון

¼כוס פתיתי קוקוס

כוס שקדים גרוסים

אופן ההכנה: שמים בקערה (או בקערת מערבל) את הסוכר, הקוקוס, הקמח והסולת ומערבלים קלות. מוסיפים את השקדים, הצימוקים ואבקת האפייה ומערבלים שוב. מוסיפים תוך כדי ערבול, בהדרגה ולסירוגין, את מיץ התפוזים, השמן והביצים. מערבלים לבלילה אחידה. מעבירים את הבלילה לת־ בנית, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-30 דקות.

להכנת הסירופ: שמים בסיר את הסוכר, המים ומיץ הלימון ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-20 דקות, עד לקבלת סירופ צמיגי. יוצקים את הסירופ על פני העוגה בעודה חמה, ומעטרים בפתיתי קוקוס ובשקדים גרוסים.

תגיות:
מתכונים
/
עוגות
/
פסקל פרץ רובין
/
עוגת סולת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף