יפני ים-תיכוני
מסעדת "OBI" בתל אביב, שהוקמה על ידי קבוצת-על של אנשי חיי לילה וקולינריה, שמה לעצמה מטרה יומרנית כמעט לחבר בין גריל פחמים יפני ומוזיקה אנלוגית. הניסיון הוא ליצור מרחב תרבותי שלם שבו הסאונד והטעם נשזרים זה בזה.
ההשראה מגיעה מהאיזקאיה היפנית - לאו דווקא בעיצוב או בסגנון, אלא בפילוסופיה: מקום שמשחרר מהשגרה הנוקשה. ואכן, האווירה מצליחה ללכוד את התחושה הזו. החלל ב-"OBI" מחולק לשלושה אזורים: הבר המרכזי, שבו המטבח ועמדת הדי-ג'יי, בר אחורי אינטימי שבו מנוגנים תקליטי ויניל בלבד, וחצר ים-תיכונית פתוחה. העיצוב, שמבוסס על חומרים טבעיים כעץ, משדר חמימות מאופקת ואסתטיקה נקייה.
אפשר לחתוך את הסקס אפיל כאן בסכין. כולם כל כך יפות ויפים, לבושים בכל כך הרבה שיק, בוחנים אלה את אלה - ועדיין, מי שימהר לחשוב שמדובר בבועת אסקפיזם תל-אביבית מנותקת ורדודה, טועה.
הטוסאזו הוא רוטב יפני מסורתי העשוי מדאשי (ציר בסיסי מקומבו ואצות), רוטב סויה, מירין (יין אורז מתוק) וחומץ אורז מתובל, עשיר בטעמים עמוקים של אומאמי, עם חמיצות עדינה ורמזים מעושנים. השילוב שלו עם נתחי ההמאצ'י העדינים והחריפות הקלה יוצר ביס מעודן אך מורכב, ובעיקר מענג עד למאוד (78 שקלים).
הנד רול מפורק הוא, תכל'ס, סושי בהרכבה אישית. לשולחן מוגשים חומרי הגלם - קערית אצות, קערית אורז, דג לבחירה (בחרנו בטרטר דג לבן), גילופי מלפפון ושאר ירקות, והמשימה להרכיב את הסושי היא עליכם. חומרי הגלם מעולים, אבל המשחק הזה פחות הולם את גילנו. הצעירים והיפים דווקא עפים עליו (73 שקלים).
נקודת שיא מפתיעה מגיעה עם "סובה קרה וביצה רכה". המנה, המשלבת אטריות סובה קרות, מרעננת במיוחד בימי קיץ תל-אביבי, עשירה ופוטוגנית במיוחד, וביצועה מדגים יכולת טכנית גבוהה ויצירתיות, בייחוד בשילוב הביצה הרכה (58 שקלים). גם שיפוד שכבות כף ושומן בקר מספק נגיסה מורכבת וטעימה. במטבח היפני הקלאסי היחס לשומן בדרך כלל מאופק, אך כאן השומן מקבל מקום של כבוד, הודות לגישה הים-תיכונית. המנה יפהפייה ומושקעת, עם טקסטורה נהדרת, והיא סוגרת את הארוחה ברובד עמוק של טעם (62 שקלים).
הבשרים של במבינו
במבינו ג'וניור הוא למעשה קצב בן של קצב. וכשקצב מגיש בשר, הציפיות גבוהות. לא מדובר רק בצלייה, אלא בהבנה עמוקה של הנתח, כבוד לחומר הגלם ודיוק בביצוע. ואכן, ב"קולוני גריל" החיפאית שבבעלותו הנתחים עומדים במבחן הגבוה ביותר. המסעדה מתמחה בבשרים, והאהבה והמקצועיות של חוסאם ניכרות בכל נתח ונתח, מה שמוביל לטעמים עשירים ולטקסטורות מדויקות.
פלטת הבשרים הזוגית (380 שקלים) היא מופע מרשים של מיטב הנתחים במקום. בין נתחי אנטרקוט, פילה עגל וקבב חיפאי בולטים במיוחד צלעות טלה וסינטה. צלעות הטלה הן ללא ספק מהטובות בעיר - עסיסיות, עשויות בצורה מדויקת ומשלבות באופן מושלם את טעם הבשר הייחודי עם חריכה קלה מבחוץ. נתח הסינטה, שמוגש גם הוא בפלטה, רך ומשובח. הוא עשוי במיומנות רבה, שומר על עסיסיותו ונימוח בפה. נתח הקצבים, שלעיתים קרובות מוזנח על ידי הלקוחות, זוכה כאן לתשומת לב הראויה לו, והוא מוגש במידת עשייה מושלמת.