עלול להזיק לבריאות: שישה מצבים בהם כדאי להימנע מאכילת אננס

אננס ידוע כפרי בריא ועשיר ברכיבים תזונתיים, אך מומחים מזהירים: עבור אוכלוסיות מסוימות כמו חולי סוכרת, בעלי אלרגיות, אנשים הסובלים מבעיות עיכול ולחץ דם – הוא עלול להפוך למסוכן

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אננס
אננס | צילום: istockphoto
3
גלריה

אננס נחשב לאחד הפירות הטרופיים הפופולריים בעולם, אהוב בשל טעמו המתוק-חמצמץ והקשר שלו לחופשות ולמטבח הטרופי. מעבר לטעם, מדובר בפרי עשיר במיוחד בוויטמין C, נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים ואנזימים טבעיים לעיכול. שילוב זה הופך אותו לבעל יתרונות בריאותיים רבים: חיזוק מערכת החיסון, תמיכה בבריאות הלב, שיפור תהליכי עיכול והפחתת דלקות.

יחד עם זאת, לא כולם יכולים ליהנות מהפרי הזה באותה מידה. על פי מאמר שפורסם ב־Times of India, צריכת אננס עלולה להיות בעייתית ואף מסוכנת עבור קבוצות מסוימות באוכלוסייה. הסיבה טמונה ברכיבים כמו ברומלין – אנזים מפרק חלבונים, חומצות אורגניות טבעיות, ותכולת סוכר גבוהה יחסית, שיכולים לגרום לתגובות לוואי אצל אנשים רגישים.

שייק אננס
שייק אננס | צילום: יחצ

הקבוצות שצריכות להיזהר

אננס
אננס | צילום: אינגאימג

גם אנשים בריאים לא חסינים

הדו"ח מציין כי אפילו אנשים ללא רקע רפואי צריכים להיזהר מצריכת יתר. אכילה מוגזמת של אננס עלולה לגרום לשלשולים, בחילות, גירוי בפה ולשחיקת אמייל השן. בנוסף, עודף ויטמין C עשוי לגרום לאי נוחות במערכת העיכול, והחומציות הגבוהה מעלה את הסיכון לצרבת.

טיפים לצריכה בטוחה

תגיות:
בריאות
/
תזונה נכונה
/
אננס
/
אלרגיה למזון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף