אננס נחשב לאחד הפירות הטרופיים הפופולריים בעולם, אהוב בשל טעמו המתוק-חמצמץ והקשר שלו לחופשות ולמטבח הטרופי. מעבר לטעם, מדובר בפרי עשיר במיוחד בוויטמין C, נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים ואנזימים טבעיים לעיכול. שילוב זה הופך אותו לבעל יתרונות בריאותיים רבים: חיזוק מערכת החיסון, תמיכה בבריאות הלב, שיפור תהליכי עיכול והפחתת דלקות.
יחד עם זאת, לא כולם יכולים ליהנות מהפרי הזה באותה מידה. על פי מאמר שפורסם ב־Times of India, צריכת אננס עלולה להיות בעייתית ואף מסוכנת עבור קבוצות מסוימות באוכלוסייה. הסיבה טמונה ברכיבים כמו ברומלין – אנזים מפרק חלבונים, חומצות אורגניות טבעיות, ותכולת סוכר גבוהה יחסית, שיכולים לגרום לתגובות לוואי אצל אנשים רגישים.
הקבוצות שצריכות להיזהר
גם אנשים בריאים לא חסינים
הדו"ח מציין כי אפילו אנשים ללא רקע רפואי צריכים להיזהר מצריכת יתר. אכילה מוגזמת של אננס עלולה לגרום לשלשולים, בחילות, גירוי בפה ולשחיקת אמייל השן. בנוסף, עודף ויטמין C עשוי לגרום לאי נוחות במערכת העיכול, והחומציות הגבוהה מעלה את הסיכון לצרבת.