הלחם הוא כלי, הפיצוץ הוא הטעם: האסייתית התל-אביבית שהעיפה אותי

“BBANG BANG", האסייתית התל-אביבית החדשה, אומנם שייכת לז'אנר המהיר, אבל מוכיחה איכות ודיוק מעוררי התפעלות | הלהיט ההיסטרי שהגיע לישראל | חוויה ויזואלית עם הקולקציה החדשה מבית "סולתם"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ספודו ב-"BBANG BANG"
ספודו ב-"BBANG BANG" | צילום: עוז אוחיון
3
גלריה

כמה פעמים קרה לכם שהזמנתם משלוח רק כדי "לסגור פינה", וזכיתם לארוחה פנטסטית, מושקעת, מדוקדקת עד לפרטים הקטנים, אפילו כזו שהייתה יכולה להיות מוגשת במסעדת יוקרה?

השקה של מקום חדש בקולינריה התל־אביבית היא תמיד אירוע ראוי לציון, אך השקת “BBANG BANG" של השפים עפר אלמליח וקובי בנדלק היא בגדר הצהרה. צמד השפים, שבולט מאוד בתחום זה שני עשורים, מגיש כעת פרשנות אישית ונועזת למטבח האסייתי, והתוצאה במשלוח היא חוויה שהיא הרבה מעבר ל"שגר ושכח" של מזון מהיר. השם עצמו (“BBANG" – לחם בקוריאנית; "BANG" מסמל התפוצצות טעמים) מעיד על הגישה: הלחם הוא כלי, הפיצוץ הוא הטעם.

“BBANG BANG" נכנסת לסצנה כ־Quick Service Restaurant אך מהר מאוד מתברר שהמהירות לא באה על חשבון האיכות. ההשקעה בפרטים מרשימה, החל מאריזות האוכל המעוצבות כקופסאות לוטוס ועד לדיוק המופלא בכל ביס. המנות מבוססות על הספודו – לחמנייה אסייתית הנאפית בשיטה מסורתית וממולאת בשפע תכנים יצירתיים.

התחלנו במנות ראשונות שהוגדרו “קטנות שמתחילות בבאנג". הניוקי הסיני (26 שקלים) מגיע ברוטב שומשום חריף־מתוק עם כוסברה ובצל ירוק, והוא קטן, ממזרי ועונג אמיתי. הניוקי הרכים והמנחמים ספגו היטב את הרוטב המורכב ששיחק על מתיקות עדינה, חריפות מדויקת וארומה אגוזית.

הספודו, גולת הכותרת של המקום, הוא פריט אמנותי. הלחמנייה, שנאפית ונדחסת במכונה מיוחדת שהובאה מקוריאה, יוצרת מאפה סגור, רך מבפנים, עם שוליים פציחים. כריך הראגו בקר התאילנדי (48 שקלים) עשיר בבשר טחון, פלפלים, ג’ינג’ר, למון גראס ובזיליקום תאילנדי, והוא חגיגה של טעמים עזים. הכריך ההודי הוא למעשה ראגו בקר בתיבול גראם מסאלה, מלא בבצל מטוגן וכרוב כבוש, ומציג שילוב עשיר ומתובל במינונים מדויקים. בגזרת הנודלס, “הבה מי" (61 שקלים) היא מנה תאילנדית קלאסית, אך בפרשנות מעודנת. אטריות הביצים עם רוטב בוטנים, סרירצ’ה וג’ינג’ר, עם ברוקולי, בוקצ’וי וכרוב סיני, יוצרות מנה מאוזנת ומתובלת.

מרוב חשש, התחלנו בברד פטל לילדים, שיצא טעים יותר ממיץ פטל, המשכנו בברד תירוש שהפך לקינוח חגיגי שמתאים גם לראש השנה וסיימנו בברד נוטלה – ההכנה טיפה מורכבת יותר, אבל הטעם מפתיע.

עם “נינג’ה SLUSHi" אפשר לבחור בדיוק מה לשים ומה לא, ולקבל משקאות טבעיים, דלי סוכר, ברד לילדים, קוקטיילים קפואים למבוגרים, או אפילו ברד תה ירוק בטעמים – בלי צבעי מאכל, בלי חומרים משמרים ובלי להתפשר על איכות או טעם.

''נינג'ה סלאשי''
''נינג'ה סלאשי'' | צילום: יח''צ

בהתחשב בהיסטוריה הארוכה והמרשימה של הפסים בעולם האופנה, הקולקציה החדשה מבית “סולתם" מציעה חוויה ויזואלית גם במטבח: סדרת כלי הבישול PASSION מעוטרת בפסים עדינים ומוצעת בשני צבעים – שחור ושמנת.

סיר בישול מהקולקציה החדשה מבית ''סולתם''
סיר בישול מהקולקציה החדשה מבית ''סולתם'' | צילום: אסף אמברם

האיכות היא אותה איכות מעולה של מוצרי סולתם, רק שהפעם מתווסף שיק, בייחוד בזמן שמגישים את הכלי לשולחן (115־265 שקלים).

תגיות:
אוכל
/
ביקורת מסעדות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף