בטיילת הדרומית של נהריה, מול קו המפגש שבין רחש הגלים לבריזה הקרירה, מתקיים מתחם פודטראקים שהופך את העיר ליעד קולינרי מול נוף מהפנט. השילוב בין אווירת פסטיבל, מדשאות ירוקות, חוף ים כחול ואוכל רחוב ברמה של מסעדת שף הפך את המקום לאחת האטרקציות הבולטות בעיר.
הכול התחיל לפני שנתיים בלבד, בספטמבר 2023, חודש לפני המלחמה. אז פתחה משפחת טבצ’ניק, שהחזיקה בזמנו את מסעדת ״לה פמפה״ במצפה הילה, פודטראק אחד בלבד בטיילת נהריה, והביאה איתה את הכריך המיתולוגי של “לה פמפה” ממצפה הילה אל הים.
המלחמה גרמה להם לסגור את המסעדה במצפה הילה ולהתמקד במקום החדש, בנהריה. מאז הפודטראק הבודד הלך וצמח, ובחודשים האחרונים התגבש סביבו מתחם שלם של פודטראקים שמרכיבים יחד חוויה קולינרית רב-תרבותית.
את Fishco מוביל נוה טבצ’ניק, שמביא את הים אל הצלחת. פיש אנד צ’יפס פריך, קבב דג ים וכריכי בריוש עם קוד ורוטב טרטר. טעמתי את כריך הקוד בבריוש (48 שקלים) – דג פריך מבחוץ ונמס מבפנים, עם רוטב טרטר ומטבל עגבניות שרופות - מנה שמוכיחה שאוכל רחוב יכול להרגיש כמו מנה של מסעדת שף.
אבל זה לא הכל, במקום יש גם את פיצה בינאלה מג׳וליס שהפכה לשם דבר בזכות סניה עאמר – “מלכת הפיצות של הגליל” – שהצליחה לחבר בין מסורת דרוזית עתיקה לבין דיוק נפוליטני עכשווי ואת גלילידה – גביע אחד של גלידה גלילית מקומית טעמים משתנים ,המבוססים על חומרי גלם גליליים משובחים - סוגר את הביקור בדיוק בטון הנכון.
מה שמחבר בין כולם הוא לא רק האוכל אלא ערכים שניכרים בכל פרט: אוכל רחוב עם אופי מסעדתי, טעמים מכל העולם שנשענים תמיד על חיבור מקומי, ועיצוב ואווירה שמייצרים חוויה שלמה. מסביב למתחם נפרשות מדשאות ירוקות, וממול – הים. אזור הישיבה מזמין לקחת רגע של מנוחה עם בריזה
היום, שנתיים אחרי הפתיחה הראשונה, בריזה כבר מזמן איננו פודטראק יחיד אלא מתחם שלם שמציע חוויה. בערבים המקום מתמלא בקוקטיילים, מוזיקה ואווירת פסטיבל קטן, כשהים והבריזה הם חלק בלתי נפרד מהתפריט. שווה ביקור גם אם אתם זוג רומנטי חובב שקיעות וגם למשפחות מטיילות. השבוע הם יהיו פתוחים רק בחמישי ושישי בגלל החג, אבל אלו שעות הפתיחה שלהם.