באחד הרחובות המיתולוגיים של חיפה, בלב שכונת הדר, נפתחה ביוני האחרון מסעדה תאילנדית קטנה שנראית מבחוץ כמעט כמו מסעדת פועלים רגילה אבל מי שנכנס אליה מגלה עולם אחר לגמרי. Thai Kitchen, שממוקמת ברחוב החלוץ 14 בחיפה, ממש מול תחנת דלק וצמוד לתחנות אוטובוס, מציעה חוויה קולינרית מפתיעה: מטבח תאילנדי ביתי, פשוט אך מוקפד, שנעשה באהבה ובאותנטיות אמיתית.
מאחורי המקום עומדים יסמין הלבבי ובן זוגה, אפינן דדסון (“שף יוי”), שהחליטו אחרי שנים בהן עבד במסעדות שונות לפתוח עסק משלהם. “נמאס לי שהוא חוזר כל לילה בשתיים לפנות בוקר,” מספרת יסמין. “לא היה לו זמן לעצמו ולא לחיים. אמרתי לו - תפתח מקום משלך, שבו אתה מחליט מה יוגש וגם באילו שעות עובדים. ככה תהיה אדון לעצמך, תבטא את עצמך”.
דדסון עבד במטבחים מגוונים, אבל הבישול התאילנדי הוא האוכל האמיתי שלו - מה שהוא מכיר מילדות, מהבית שבו גדל. כאן הוא יכול לבשל כפי שלמד בבית: ללא קיצורי דרך, בלי טרנדים מיותרים, אלא מנות פשוטות, מרוכזות, מלאות טעם.
המטבחון הפצפון במסעדה מאפשר לסועדים לראות אותו מדי פעם מציץ מעבר לדלפק. התחושה הביתית מורגשת בכל מנה שיוצאת החוצה על הצלחת הלבנה הפשוטה, זאת שיש בכל בית. פופיה - אגרול תאילנדי (39 שקל 2–3 יחידות): פריך וזהוב, ממולא בנדיבות, ומוגש עם רוטב צ׳ילי מתקתק שמאזן את הטיגון. סום טאם תאי - סלט פפאיה טרייה עם צ’ילי (45 שקל): ביקשתי חריפות ברמה 1 מתוך 5, והתקבלה מנה פיקנטית במידה מושלמת - חריפה קלה, מרעננת, כזו שמשאירה עקצוץ עדין בפה.
אם אתם אוהבי חריף אמיצים, לכו על דירוג גבוה מזה. תגידו ליסמין. קאי פאד מ מוג - עוף מוקפץ עם אגוזי קשיו (60 שקל מוגש עם אורז): מנה מאוזנת ומתקתקה, שהריחות והטעמים שלה הופכים אותה לכוכבת הארוחה. העוף עסיסי, הירקות רעננים, אגוזי הקשיו קלויים בדיוק, והכל משתלב בהרמוניה. בחרתי לסיים את הארוחה עם טפיוקה עם פירות וקרח (29 שקל) - קינוח קריר, רענן ומתוק במידה, שהתאים בדיוק אחרי ארוחה מתובלת. הוא נתן תחושה קלה ומרעננת, מהסוג שאתה מרגיש שהוא נספג בגוף כמו משב רוח. בנוסף, התפריט כולל גם: בננה לוטי ומנגו סטיקי רייס - ב-35 שקל כל אחד.
אבל החוויה ב־Thai Kitchen היא לא רק קולינרית. היא גם מסע בזמן. רחוב החלוץ היה פעם אחד מצירי התרבות והבילוי המרכזיים בעיר. שם הלכנו לראות סרטים, שם יצאנו לדייטים ראשונים, ושם היו החנויות והקניונים של נעורינו. עם השנים הרחוב דעך, נעשה אפרורי ומוזנח.
עכשיו, עם הקמת ״מנהלת הדר״ בעיריית חיפה, יש מי שמקווים להחזיר את הרחוב הזה לימיו היפים. המסעדה החדשה משתלבת בחזון הזה: מקום קטן אך מלא נשמה שמעניק לשכונה ותיקה זריקת חיים.
אין כאן עיצוב יוקרתי, אלא שולחנות פשוטים ומפות ניילון. אבל מי שמגיע לכאן לא מחפש יוקרה אלא אוכל אמיתי, מתומחר בהגינות, ומוגש במהירות ובחיוך. מחירי המנות הראשונות נעים סביב 39- 45 שקל המנות העיקריות סביב 55-65 שקל והקינוחים עד 35 שקל - טווח מחירים נגיש לכל סועד.
השילוב הזה בין אוכל אותנטי, מחירים הוגנים ואווירה לא מתיימרת, יוצר קסם שקשה לעמוד בפניו. אפשר לעצור לארוחה קלה בצהריים או לשבת בערב לארוחה מלאה ולא פנסית, ותמיד תרגישו שאתם מתארחים אצל מישהו שמבשל מהלב. Thai Kitchen ברחוב החלוץ היא הרבה יותר ממסעדה תאילנדית חדשה. זהו סיפור של חלום שהתגשם, של בני זוג שהעדיפו עצמאות על פני עבודה שוחקת אצל אחרים, ושל שכונה שמחפשת להתחדש.
האוכל טעים, המחירים הוגנים, השירות לבבי והאווירה - בדיוק מה ששכונת הדר צריכה כדי להחזיר לעצמה קצת מהזוהר שאבד ולמצב אותה בלב הסצנה הקולינרית.