מחקר שפורסם מצא כי צריכת מיץ סלק קשורה ללחץ דם נמוך יותר בקרב מבוגרים, בעקבות השפעתו על שינויים של חיידקים בפה - כך דווח ב"אלערביה" מפי כתב העת Free Radical Biology and Medicine.
על פי הדוח שפורסם ע"י Prevention, קרדיולוגית ותזונאית במנהטן קרדיולוגיה - ד"ר פדמה שנוי, הסבירה כי המחקר נערך במשך שלוש תקופות ניסיון בנות שבועיים, עם מרווח של שבועיים בין כל תקופה. במהלך המחקר, המשתתפים התבקשו לשתות פעמיים ביום מיץ סלק - העשיר בניטרטים; ומיץ פלצבו - חומר צבעוני בצבע סגול שאינו הסלק; או לשטוף במי פה במשך 30 שניות למעט היום האחרון, שיועד למנה סופית לצורך ניתוח.
מי שלא נכללו במחקר היו אנשים עם מחלות לב מחלות ריאות או מחלות מטבוליות, מחלת כליות או זיהומים פעילים בחלל הפה. גם מעשנים, עם לחץ דם מתקדם, או מי שנטל אנטיביוטיקה בשלושה חודשים הקודמים - לא נכלל במחקר.
התוצאות, לפי הדיווח, הראו כי שתיית מיץ סלק סייעה למבוגרים בהודעת לחץ הדם. החוקרים הסבירו את הדבר בכך שהוא כנראה "נובע משינוי בהרכב חיידקי הפה", כאשר ההשפעה הזו לא נצפתה בקרב הצעירים.
דיאטנית רשומה ומנהלת תזונה ב-Sakara Life, אליזבת' אדריאן, אמרה כי המיצים גרמו לירידה במספר מינים של חיידקים - כמו Prevotella, ולעלייה של אחרים - כמו Neisseria ו-Rothia. האחרון מסוגל להמיר ניטרטים תזונתיים לתחמוצת חנקן, תרכובת המסייעת להרפיית כלי הדם.
ניטרטים הם חומרים טבעיים המצויים בירקות ובשר משומרים. חיידקי הפה הופכים אותם לתחמוצת חנקן, מה שמשפר את בריאות הלב ומשפר את זרימת הדם. ד"ר שנוי ציינה כי ניטרטים אלה הם מרכיב מפתח בתרופות מסוימות ללחץ דם, בעוד אדריאן הסבירה כי תזונה עשירה בירקות עליים וסלק קשורה לשיפור בריאות כלי הדם.
ד"ר שנוי סיכמה את דבריה והדגישה כי שתיית מיץ סלק היא רק מרכיב אחד באורח חיים בריא ללב, הדורש גם גיוון בתזונה, הפחתת צריכת נתרן ופעילות גופנית סדירה. היא הדגישה גם את הצורך במחקר נוסף לפני שניתן יהיה לראות בסלק טיפול מוכח להורדת לחץ דם.