סגרו להם את התריס: אחד מהרחובות הטעימים בישראל הולך ונעלם

רחוב אריה שנקר בהרצליה פיתוח, שהיה פעם אחד ממוקדי הבילוי השוקקים בעיר, הולך ומתדלדל. מסעדות אהובות כמו ג’ויה, טפאו ומקס ברנר נסגרו, והרחוב מתמלא במשרדים וסוכנויות

מאיה כהן צילום: צילום עצמי
רחוב אריה שנקר
רחוב אריה שנקר | צילום: מאיה כהן
2
גלריה

פעם זה היה אחד הרחובות השוקקים והטעימים באזור התעשייה של הרצליה פיתוח. טיול קצר ברחוב אריה שנקר מגלה מציאות אחרת לגמרי: המסעדות שמשך שנים משכו אליהן עובדים, אנשי הייטק ותושבים מהאזור נעלמות אחת אחרי השנייה.

לרשימת המקומות שנסגרו לאחרונה מצטרפת גם מסעדת ג’ויה האיטלקית, שהייתה מהמוכרות והאהובות באזור. היא מצטרפת לשמות כמו מקס ברנר, טפאו שגם הן הורידו את התריסים לצמיתות. סיור במקום אתמול חשף תמונה עגומה: רחוב שפעם היה עמוס ברכבים, תורים למסעדות ובליל של ריחות וקולות הפך למקום שאפשר למצוא בו חניה כחול לבן בקלות.

עם זאת, כמה מוקדים ותיקים עדיין שורדים. זוזברה, אגאדיר, ג’ירף וארקפה ממשיכים לפעול באזור ולמשוך בעיקר את העובדים מהאזור בשעות הצהריים. פחות סצנת בילוי, יותר אוכל מהיר לעובדים. בין בתי העסק שנותרו אפשר לראות גם סוכנויות רכב, משרדי נדל״ן ובנייני הייטק שמחליפים את רוח הבילוי שהייתה כאן פעם.

רחוב אריה שנקר
רחוב אריה שנקר | צילום: מאיה כהן

“אכן נסגרו פה מסעדות רבות בזמן האחרון,” אומר דניאל, עובד באחת מחברות ההייטק הסמוכות. “הקורונה נתנה מכה קשה, ואז הגיעה המלחמה שלא נגמרת, העלויות של ההפעלה עלו, והביקוש ירד. כנראה שלא היה שווה להם להחזיק את העסק.”

“יש פה עוד מקומות לאכול בצהריים, אבל זה לא מה שהיה פעם,” מוסיפה לירון, שעובדת באזור מעל עשור. “פעם היית צריך להזמין מקום מראש, היום יש שקט. אני מקווה שיבואו יזמים חדשים ויהיה שוב מבחר ותחרות.”

“כולם מדברים על הארנונה שקפצה, וזה נכון,” מספר אלירן, בעל עסק. “בין זה לבין עלויות השכירות קשה מאוד לשרוד פה. גם אנשים פחות יוצאים, האווירה פחות קלילה כמו שהייתה.”

ברשתות החברתיות הגולשים בהרצליה לא נשארו אדישים. בפוסט בקבוצת הפייסבוק העירונית כתבה גולשת : “חסרים לנו מקומות בילוי טובים. אין שום מקום לרקוד בהרצליה, אין מסעדות שף מעניינות, שום רופטופ או מקום שווה לראות בו שקיעה עם בירה חוץ מהים בר. הקהילה כאן גדולה, אנחנו רוצים לבלות בעיר ולא לנסוע לתל אביב.”

גולש נוסף, אייל, הגיב בפשטות: “ההרצליה של היום חשוכה ומתה. פעם היו פה חיים. זה לא באג’נדה של אף אחד להחזיר חיי לילה לפיתוח. וחבל, כי המקום הזה יכול היה להיות פנינה אמיתית.”

בעוד חלק מהעסקים הוותיקים כמו מיטבר, סבסטיאן, נאמוס וטנדורי עדיין מצליחים לשמור על יציבות, רבים אחרים מתקשים לעמוד בהוצאות ובירידה בתנועה. מה שהיה פעם סמל לשגשוג עסקי ובילויים יוקרתיים הולך ונעלם, והשאלה שנשארת פתוחה היא מי יעז להחזיר את החיים לאזור שפעם לא נרדם.

תגיות:
מסעדות
/
הרצליה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף