זה אחד היוגורטים הטובים בעולם - לא תאמינו מה המרכיב הסודי

מדענים בדנמרק שיחזרו מתכון עתיק להכנת יוגורט מנמלים - מסורת שהייתה נפוצה בבלקן ובטורקיה. היוגורט, שטעמו "חמצמץ ועשבוני", הוגש במסעדת מישלן בקופנהגן כחלק מניסוי קולינרי מדעי

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
יוגורט נמלים
יוגורט נמלים | צילום: רשתות חברתיות

מדענים מדנמרק הצליחו לשחזר מתכון עתיק להכנת יוגורט המבוסס על נמלים - ואף הגישו אותו לסועדים במסעדת אלכמיסט שבקופנהגן, המחזיקה בשני כוכבי מישלן. היוגורט הוגש בצורת כריכי גלידת יוגורט בעיצוב של נמלה, גבינות במרקם מסקרפונה וקומבינציות קוקטיילים, כולם בהשראת החרק יוצא הדופן ששימש כחומר גלם מרכזי.

לטענת החוקרים, היוגורט בעל טעם "מעט חמצמץ, עשבוני" ו"נגיעות של שומן בקר שאכל עשב". הצוות המדעי גילה כי חומצות, אנזימים ובקטריות המצויות בנמלים מסוגלות להפעיל את תהליך התסיסה ההופך חלב ליוגורט.

המתכון המקורי, כך הסבירו החוקרים, היה נפוץ בעבר ברחבי הבלקן וטורקיה. כדי ללמוד את השיטה, ביקר הצוות בכפר בבולגריה שבו עדיין זכורים שרידים של המסורת. בהנחיית אחד מתושבי המקום, הושלכו ארבע נמלים לתוך צנצנת חלב חם, שהונחה לאחר מכן בתוך תל נמלים ללילה שלם. עד הבוקר, החלב החל להסמיך ולהחמיץ - שלב ראשון ביצירת יוגורט.

בבדיקות שנערכו לאחר מכן התברר כי הנמלים נושאות חיידקי חומצה לקטית וחומצה אצטית - רכיבים חיוניים בתהליך קרישת החלב. בנוסף, נמצאה בהן חומצה פורמית, שהיא חלק ממערכת ההגנה הכימית של הנמלה, המסייעת להחמצת החלב וליצירת סביבה נוחה להתפתחות החיידקים.

החוקרים בדקו שלוש גרסאות: נמלים חיות, קפואות ומיובשות. רק הנמלים החיות יצרו את קהילת המיקרואורגניזמים הנכונה לתהליך תסיסה מוצלח, אך ציינו כי יש לנקוט זהירות רבה כדי למנוע סכנות מזון, משום שנמלים עלולות לשאת טפילים. לאחר השלמת הניסוי המדעי, שיתפו המדענים פעולה עם שפים ממסעדת אלכמיסט, שפיתחו גרסאות קולינריות חדשניות על בסיס היוגורט. התוצאה כללה מנות קינוח, גבינות וקוקטיילים עם טוויסט חמצמץ ייחודי.

תגיות:
דנמרק
/
נמלים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף