אילת. שם נרדף, עד כה, לקלישאות בלב הים האדום: שמש יוקדת, מלונות הכל כלול והיצע קולינרי נטול השראה. עיר שהצליחה לגלם את הבינוניות במיטבה, מקום שבו נדמה שהטעם הטוב הוגלה לטובת מחירי הפי האוור אגרסיביים ומוזיקת מועדונים רועשת. ואז, בפתאומיות מרעננת ומפתיעה, מגיח “Zanzi".
האווירה, בהובלת יזם חיי לילה ותיק מתל אביב (“שלוותא", בין היתר), היא ניאו־תל־אביבית באופן כמעט מתריס: תחושה של קלאב אירופי, עיצוב אקזוטי בהשראת זנזיבר, נוף פתוח לים וקהל המבקש לטעום מעט מהעולם הגדול גם בלב הדרום. סוף־סוף, מענה לאלה הטוענים "אין מה לעשות בערבים באילת".
התפריט אינו מסתפק בנשנושי בר סתמיים, אלא מציג מנות ביסטרו המבכרות את האיכות ומותאמות לשיתוף. פתיחת הערב עם סלט ענבים ועשבים (58 שקלים) הייתה הצהרת כוונות - ענבים ירוקים, נענע, פטרוזיליה, שומר דק, צנוברים קלויים ומתיקות מאוזנת של סילאן הרכיבו יצירה מחושבת.
גולת הכותרת היא טטאקי ניסואז (58 שקלים), מנת דגל המציבה את “Zanzi" בראש טבלת הציפיות. הטטאקי, שיטת צלייה יפנית מהירה המותירה את נתח הדג נא ברובו, פוגשת כאן את הקלאסיקה הפרובנסלית של הניסואז. כאן מוגשת המנה בטאץ’ יפני וגם ים־תיכוני.
הטונה הטרייה, בטכניקת הטטאקי, צרובה בקפידה מבחוץ ומתהדרת באודם פנימי. היא מוגשת בליווי צלעות תירס בתיבול ויניגרט ליים סויה - שילוב מוצלח ומתוחכם המדגיש את איכות חומר הגלם. הטונה ממשיכה לככב בטאקו טונה (60 שקלים), שם הופגשה עם אבוקדו, כוסברה טרייה, צ’ילי ירוק ורוטב יוזו שומשום, בניסיון מוצלח לשלב השפעות לטינו־אמריקאיות (טאקו) עם טעמים אסייתיים (יוזו).
משם עברנו למחוזות איטליה עם פיצה טרטופו ארבע גבינות (58 שקלים). פיצה ביאנקה (ללא רוטב עגבניות) היא ככל הנראה גלגולה המודרני של הפוקאצ’ה המוקדמת, והיא מגיעה כאן בעושר מודגש של מוצרלה, פרמזן, גורגונזולה, אמנטל ושמנת כמהין. זוהי מנה מנחמת, נדיבה בגבינות וכיפית לחלוקה.
ההזמנה נחתמה במנת פלפל קלוי וגבינת עיזים (48 שקלים), מנה פשוטה לכאורה המצליחה לזקק טעמים מוכרים: פלפל קלוי, כדורי גבינת עיזים, צנוברים ויוגורט נענע. הקלייה המדויקת של הפלפל, המעניקה לו מתקתקות מעושנת שמשתלבת במליחותה המעודנת של גבינת העיזים, היא דוגמה טובה לאיך רכיבים בסיסיים, כשהם מטופלים כהלכה, גורמים לסועדים לחסל מנה.
התפריט מציע גם קוקטיילים קלאסיים לצד קוקטיילי בית מקוריים ומוצלחים. נותר רק לקוות שהאופי המיוחד והבלתי מתפשר של הבר ישרוד את השפעות המדבר והתרבות המקומית, וימשיך להוות משב רוח צפוני ראוי.
מלון ההפתעות
המלון היוקרתי, שזכה לשבחים רבים ואף הוכתר לפני עשור כאחד מעשרת הטובים במזרח התיכון על ידי המגזין "Condé Nast Traveler", מצליח לשמור על אווירה נעימה ומרווחת. הוא מציע שני מתחמי בריכות, רצועת חוף צמודה עם דקים וחדרים מפנקים, כולל סוויטות יוקרה עם ג’קוזי פרטי במרפסת.
לצידה, הפתיעה מנה גאונית בפשטותה, לפת בציר בקר, שהייתה המצאה נפלאה. נתחי בשר כגון ברזאולה כשר, וגם טונה אדומה כבושה במלח ים עם שמן זית וצ’ילי, הרחיבו את ההיצע היוקרתי. חובבי הבשר נהנו מעמדת גריל מיוחדת, שם הוגש אנטרקוט עסיסי להפליא.
קינוחי הפרווה הפגינו וירטואוזיות כשהתגברו יפה על היעדר החלב והשמנת בזכות יצירתיות רבה. והסעודה כולה, על רקע הים הכחול של מפרץ אילת, הייתה חוויה שמעבר לארוחת ערב.