מטבח לבנטיני עם גישה עכשווית: ROOTS בעכו משיקה תפריט חדש

מסעדת ROOTS בעכו העתיקה מציגה תפריט חדש בהובלת השף דראל בן נבט, שמחבר בין מטבח לבנטיני מסורתי לפרשנות עכשווית, עם מנות שורשיות, חומרי גלם מקומיים וקריצה טבעונית לשומרי כשרות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
רותס
רותס | צילום: עוז אוחיון
2
גלריה

בין המנות החדשות בתפריט: רוסט אנטריקוט פרוס דק עם בצל פריך, צנונית, זרעי עגבנייה ופלפל ירוק (74 ש"ח); בייבי קישואים ממולאים בבשר עגל עם יוגורט טבעוני ונענע יבשה (98 ש"ח); מוגרבייה שוק אווז בבישול ארוך עם מפתול וגרגרי חומוס (94 ש"ח); כתף טלה עם קרם ארטישוק ירושלמי וציר טלה (122 ש"ח); וקינוח "לילות בירות" מסולת וקרם גבינה מוקצף (44 ש"ח). לצד אלה נותרו בתפריט גם מנות הדגל של המקום - בהן מגש מאזות, עלי גפן, סינייה חציל, סיגר טלה, שישברק, ברזאולה, מנסף טלה ובקלאווה טלה.

רותס
רותס | צילום: עוז אוחיון

בבר של המסעדה מוגשים יינות כשרים וקוקטיילים עונתיים, ביניהם "פרח המדבר" - בלנד פירותי על בסיס ערק עם דומדמניות ופרחי היביסקוס (38 ש"ח), וויסקי סאוור אפרסק (38 ש"ח) וסנגרייה לבנה קרה עם קינמון וקרמל (38 ש"ח). המסעדה מדגישה שימוש בחומרי גלם טבעוניים כמענה לשומרי כשרות: מוצרי החלב מוחלפים בתחליפים טבעוניים מקומיים, במנות כמו עלי גפן עם "לאבנה" טבעונית (62 ש"ח), שישברק עגל ביוגורט טבעוני (102 ש"ח) וכנאפה על בסיס שמנת צמחית.

השף בן נבט מסביר כי "המטבח הלבנטיני מבוסס על חומרי גלם פשוטים ועונתיים, ואנחנו שואפים להפוך אותם למנות חגיגיות עם פרשנות עדכנית. אצלנו עובדים יחד מוסלמים, יהודים, דרוזים ונוצרים – זה חלק מהטעם ומהרוח של המקום".

תגיות:
מסעדות
/
עכו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף