כוכב המישלן הישראלי פותח מסעדה ביעד האהוב על הישראלים

לאחר שסגר את מסעדת המישלן שלו בברלין, השף הישראלי גל בן משה השיק את Parzival - מסעדת טעימות חדשה במלון בוטיק בלב פראג, המשלבת בין טעמים בינלאומיים לגישה אירופית קלאסית

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
גל בן משה
גל בן משה | צילום: Christoph Soeder/dpa

במסעדה החדשה מוגש תפריט טעימות בן שש מנות, במחיר של כ־130 אירו לסועד (לא כולל יין). הארוחות נערכות ארבעה ערבים בשבוע – מיום רביעי ועד שבת. התפריט צפוי להשתנות מספר פעמים בשנה, בהתאם לעונות ולזמינות חומרי הגלם.

המסעדה נקראת על שמו של האביר פרציפל (Parzival) מהמיתולוגיה האירופית, שחיפש את הגביע הקדוש. לדברי בן משה, השם מבטא את החיפוש אחר שלמות קולינרית. “המטרה היא ליצור חוויה שאינה מוגבלת למטבח אחד, אלא משלבת טכניקות וטעמים ממקומות שונים בעולם”, אמר השף לאתר הצ’כי CzechCrunch. בן משה הוסיף כי המעבר מפעילות עצמאית בברלין לעבודה תחת קבוצה מלונאית אפשר לו להתמקד יותר בבישול עצמו: “בברלין טיפלנו בכל פרט - מהגיהוץ ועד השיווק. בפרויקט הזה אני יכול סוף סוף להתמקד באוכל וביצירה עצמה, וזה מה שמשך אותי”, אמר.

בחשבון האינסטגרם של מלון Bookquet נכתב כי Parzival “מחברת בין מסורת לחדשנות” ומבקשת להפוך ללב קולינרי חדש בפראג. בן משה מציין כי הוא מקווה שהמסעדה תעמוד בקריטריונים של מדריך המישלן הצ'כי הצפוי להתפרסם בקרוב. “כוכב מישלן הוא בעיניי מדד איכות ברור, במיוחד לשף זר הפועל במדינה חדשה”, הוסיף.

תגיות:
מסעדות
/
פראג
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף