מבשר ועד בשר: סיפור ההישרדות והטעמים של שיפרה וג'מיל

“שיפרה וג'מיל" ההרצליינית מצדיעה למסעדת הסב הוותיקה, “ג'מיל", ומציגה את הרוח המשפחתית בשפה גסטרונומית עכשווית. במקביל, פרדיסו בנחלת בנימין הפכה את צירי תל אביב ממבוך - לתופעה של ממש

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פרדיסו, פרחי קישוא
פרדיסו, פרחי קישוא | צילום: שי מאור
4
גלריה

מורשת עם בשר

כשהאב נכנס למטבח, אירע הפיצוץ. רק בנס ניצל האב. 23 שנים אחר כך, לחיו־חמו יש מסעדה הממשיכה את דרכה של “ג'מיל". בעוד שהראשונה, שעובדת בהצלחה כבר שנים ארוכות, עוסקת בעולמות השווארמה והאוכל המהיר, במסעדה החדשה יותר, “שיפרה וג'מיל", יש ריהוט אלגנטי, מלצרים ותפריט מגוון של אוכל מזרחי.

שיפרה וג'מיל
שיפרה וג'מיל | צילום: יחצ

“שיפרה וג'מיל", אריק איינשטיין 1, הרצליה, 079־6111999 (כשר למהדרין)

פרדיסו בנחלה

רבות מהפנינים הקולינריות בתל אביב קורסות תחת עבודות הרכבת הקלה, שהפכו את צירי העיר המרכזיים למבוך חסום בבטון ובאבק. דווקא מתוך הבלגן פורחת תופעה מרתקת במקטע הדרומי של רחוב נחלת בנימין, מעבר למדרחוב הציורי. הסצינה הקולינרית כאילו נלקחה ישירות מרחובות שוקקי חיים באחת מערי הדרום בספרד או באיטליה – צעירים, מוזיקה, יפות ויפים, וכמובן, אוכל טוב. בתוך הנוף הפועם והמפתיע הזה ממוקם הבר־מסעדה “פרדיסו".

פארדיסו, אניילוטי
פארדיסו, אניילוטי | צילום: שי מאור

התפריט מציג מנות המשלבות דיוק טכני וחומרי גלם טריים ומתחלפים. כך, למשל, מנת פרחי קישוא מטוגנים היא מחווה קלאסית ומדויקת ל־Fiori di Zucca האיטלקית. התפרחת הפריכה עוטפת מילוי עדין של ריקוטה ופרמזן, ומקבלת את האיזון החומצי והטרי של סלסת עגבניות מגי קלילה. זו מנת פתיחה אלגנטית ועזת טעם (64 שקלים).

המעבר למנות הדג מדגים את הדיוק של המטבח. סשימי דג הים הוא למעשה קרודו אינטיאס מהוקצע, כשפרוסות הדג הטריות עוטות ויניגרט מורכב של תפוח וטרגון. שילוב הקולרבי והתפוח הירוק מעניק קראנצ'יות, אך טוויסט החמיצות הקיצוני, שמגיע מעלי חזרת ופינגר ליים, הוא הברקה שמקפיצה את המנה ומנקה את החך (79 שקלים).

אַנְיוֹלוֹטִי ממולא בקרם תירס מייצג כבוד למסורת pasta ripiena הצפון־איטלקית. האניולוטי, הממולא בקרם תירס מתקתק ובפטריות גיל, הוא מנה עונתית מוצלחת.

הרוטב, קרם פרמזן עשיר המוגש עם פאן גרטטו (פירורי לחם) פריכים ופלפל שחור, משיג איזון מופתי בין מתיקות התירס, מליחות הגבינה והמרקם הנגיס של הפאן גרטטו (82 שקלים). גם סלט האפרסמון הוא מנת עונה חכמה, המשלבת את מתיקות הפרי עם מלפפון חרוש, צ'ילי, נענע ואורגנו. גבינת דותן מביאה רכיב מלוח־חמצמץ שקושר את כל הקצוות יחד (60 שקלים).

“פרדיסו" מציע מרחב אינטליגנטי של שחרור מכל התביעות והלחצים של הרחוב התל־אביבי. לכו להשתחרר עכשיו, כי העיר עוד תהיה חסומה במשך שנים ארוכות.  “פרדיסו", נחלת בנימין 43, תל אביב (לא כשר)

גלנמורנג'י פופ-אפ
גלנמורנג'י פופ-אפ | צילום: רוי גיא
תגיות:
בשר
/
מסעדות
/
אוכל
/
יין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף