מדובר בגלידה בעבודת-יד, אשר מיוצרת כל יום במקום מאחורי מטבח שקוף ומחומרי גלם מקומיים וטריים שמגיעים היישר מן היצרן או החקלאי. בוויטרינה תוכלו לבחור בין 22 טעמים מיוחדים, מקוריים ומרעננים כאשר העונתיות נותנת את הטון, ביניהם עוגת גזר, תירס ופופקורן, כדורי שוקולד ופתי בר, מסקרפונה קראמבל גרידת לימון, שקדים וקינמון, צ'ילי הדרים, פיסטוק, דבש, בננה בראוניז, קוקוס, ואפילו לאבנה, שמן זית וזעתר. את התוספות כמו ברד פודינג, בראוניז ועוגיות שוקולד צ'יפס אופה קונדיטורית במשרה מלאה, ויש גם טירמיסו נהדר ששמו הולך לפניו, אבל אליו נגיע בהמשך.
את הג'לאטו שומרים ב"שמנא" במכלי פוצטי כמו באיטליה, ובמקום כפיות פלסטיק בשלל צבעים וכוסות חד-פעמיות תקבלו כפיות מתכת וגביעי נירוסטה שנשמרו במקרר מבעוד מועד כדי שהגלידה לא תימס, מתוך רצון לספק חווית אכילה מושלמת וכמובן גם מטעמים אקולוגיים.
"חלק בלתי נפרד מכל זה הוא ההחלטה שיהיה מינימום בזבוז. הכל רב-פעמי ועשוי מנירוסטה. כל אדם שנכנס משאיר 8-7 כפיות וכוס או שתיים. יש פה שוטף כלים ששוטף אלפי כפיות ביום", מספר שמואלי. "מעבר לקיימות זה גם מראה כמה השקעה יש במוצר עצמו, אי אפשר אחרי כל זה לתת לבן אדם כוס מקרטון וכפית מפלסטיק. זה פשוט לא יכול לקרות. זה חייב לקבל את ההגשה הנכונה כדי שזה יהיה שלם", מוסיף רוט.
צוות המקום אדיב, סבלני ומקסים, וישמח לתת לכם לטעום מהטעמים שבוויטרינה בטרם תגיעו להחלטה באיזה טעמים לבחור, ותאמינו לי זה קשה, כאשר את הכפיות שמהן טעמתם תוכלו להניח במקום ייעודי בצד שהוקצה לכך.
במענה לשאלה מהיכן הגיעו הרעיונות לטעמים המיוחדים השיב רוט: "אנחנו עושים את זה שנים וחולמים על זה שנים. אנחנו גם מסתובבים הרבה בעולם ואוהבים מאוד קולינריה. היו לנו הרבה רעיונות שידענו שנצא איתם. אנחנו מכירים הרבה יצרנים שהם איתנו שנים, הרבה פעמים הטעם בכלל מתחיל מהיצרן. ליצרן הזה למשל יש יוגורט, אז היוגורט הזה יהיה אצלנו. יש לנו יצרן דבש מגן-חיים שאנחנו שנים איתו, לא היה לנו ספק שזה ישתלב. משם זה מתגלגל. אנחנו גלידריה עונתית ואני חושב שזו אחת הבשורות שאנו מביאים איתנו".
"אם תראי בוויטרינה של הטעמים שלנו אין תות-שדה, כי התותים רק מתחילים להבשיל עכשיו ואנחנו צריכים את שלנו יותר מבושלים וזה ייקח עוד קצת זמן", מסביר רוט. "ברגע שיש לנו חיבור ליצרנים הם עושים לנו דברים במיוחד, למשל היוגורט - זה יוגורט שלא נמכר בחנויות, הוא מיוצר במיוחד עבור 'שמנא'. אם זה לדוגמא מנגו אז זה מנגו שאנחנו בחרנו מחלקה מסוימת וברגע שהוא שלנו אנחנו שולטים בהליך לא רק של הייצור, אלא גם של הגידול. אנחנו אומרים לחקלאי באיזו נקודה נכון שהוא יגיע אלינו". שמואלי מוסיף: "לפעמים טעמים נוצרים כי פונים אלינו עם הצעות, עכשיו אנחנו עובדים על משהו כזה בדיוק".
לדברי רוט ייצור טעמים הוא משהו ייחודי בנוף של הגלידריות. "אנחנו הולכים עם זה עד הסוף. למשל טעם של עוגת גזר - הקונדיטורית אופה עוגת-גזר מהגזרים. מיץ של גזר אנחנו סוחטים וגם מכניסים לגלידה ומהפסולת של הגזר, כדי לצמצם בזבוז מזון, אנחנו מכינים טוויל, כמו קרקר כזה, שאנחנו שמים בגלידה. בשביל שהחוויה תהיה עד הסוף אז אנחנו מכינים גם את הפרוסטינג כמו שיש בעוגת-גזר. כל טעם פה מקבל ים של מחשבה, פיתוח, מחשבה איך זה תורם לנו ולסביבה. הכל קורה פה מאפס".
לדברי שמואלי, "מה שהכי משמח אותנו הוא כמה הדבר הזה נכון לקהל שצמא לגלידה שהיא ישראלית. אמנם יש בה את כל היתרונות של גלידה מאיטליה, אבל גם ובעיקר בית-גלידה שאתה נכנס וקולט את כל מה שמייצרים פה. זה חזון שאנחנו נרוץ איתו וזה ימשיך ויגדל".
מעבר לגלידה המצוינת והמוקפדת, אחת הסיבות שבגללה אנשים מכל רחבי הארץ נוהרים למקום היא הטירמיסו הנפלא שגורם לכם להתבלבל לרגע ולחשוב שאתם נמצאים באיטליה. "הרבה אנשים באים במיוחד לטירמיסו שלשמחתי נתפס יפה, לא מעניינת אותם הגלידה. הם מגיעים נעולים על זה", מודה שמואלי. ויש גם בשורה: בעקבות הביקוש ב"שמנא" עובדים גם על טירמיסו "טייק אווי" שאנשים יוכלו לקחת הביתה.
אחרי שטעמתי והתענגתי מהטעמים, המרקמים והאסתטיקה, הייתי חייבת לבדוק דבר אחד אחרון - מהו טעם הגלידה שהישראלים הכי אוהבים. "כל דבר שאני אגיד שהוא לא פיסטוק יהיה שקר אבל בואי נשים אותו בצד, כי הוא ה'אס' של הגלידות", אומר רוט. "אצלנו ה'בסט-סלר' שהפך לחותמת של המקום הוא גלידת מסקרפונה. אנחנו מקבלים מסקרפונה טרייה מהממת ממשק עברי שהם שותפים לדרך, זה חיבור של שנים. הגלידה שלנו גם נמכרת שם. זו גלידת מסקרפונה עם שמן של קליפות לימונים ומעל זה שמים קראמבל חמאה שאנחנו אופים במקום".
אז לסיכום, לא רק שלוות עולמים, אקליפטוס ברוח ששורק בלוז כנעני ושלל מסעדות ובתי-קפה משובחים, עכשיו יש בפרדס-חנה גם את ה"גלידה הכי טובה ומשובחה" שטעמתי בארץ, מה שהופך את המושבה הקטנה רשמית לפנינה קולינרית.