אירוע מיוחד ומעניין מתקיים במהלך כל חודש דצמבר במרכזי "זאפה" ברחבי הארץ. זאפה בשיתוף יקבי כרמל השיקו תפריט שף ייחודי של השף אדר לוטן יחד עם היינות המיוחדים שלהם, ויוצרים חווית בילוי מרשימה שמתאימה לכל מי שרוצה לצאת לבלות ערב שליין טוב, הופעה חיה ואוכל ברמה גבוהה.
יפתח פרץ, היינן הראשי של יקבי כרמל מספר: אנחנו נרגשים לפתוח את 2026 עם מגוון יינות חדשים ומסקרנים. העבודה הייננית אינה פוסקת לרגע, ואנחנו כבר מביטים קדימה אל השלבים הקריטיים של הבציר הבא. השנה מרגשת במיוחד גם בזכות פתיחת היקב החדש באלון תבור, שמאפשר לנו עבודה מדויקת, נקייה ומקצועית יותר מתמיד".
נציין כי יקבי כרמל משיקה סדרת יין חדשה, עם מספר יינות מסקרנים וטעימים במיוחד:
הענבים נבצרו בסוף אוגוסט בשעות הבוקר המוקדמות. לאחר סחיטה עדינה והצללה טבעית תסס התירוש בחביות עץ צרפתיות ואוסטריות. לאחר סיום התסיסה התבגר היין על משקעיו בחביות עץ אלון צרפתי.
היין צפוי להיות בשיאו עד כחמש שנים מהבקבוק. באף, אשכולית לבנה, פרי לבן מגולען, קמומיל, וניל ומינרליות מהודקת. בפה, פרי מרוכז, מרירות עדינה של קליפת אשכולית, חומצה עשירה וסיומת ארוכה ומורכבת. יתאים במיוחד למנות סלמון אפוי וגבינות בשלות.
היין צפוי להיפתח למכירה במהלך שנת 2026 תחת סדרת אקספרימנט. הסדרה מייצגת את החדשנות של Carmel Signature, בה אנו בוחנים ומנסים זנים חדשים, שיטות גידול חדשות ותהלכי ייצור חדשים. ייתכנו שינויים.
ממסך בעל אופי ים תיכוני מובהק, המורכב מ-30% קריניאן, 25% סירה, 20% טאנט, 16% פטיט סירה ו-9% מורברד מחלקות מובחרות. היין התבגר במשך 16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. התוצאה היא ממסך רב-שכבות, אלגנטי ומתוחכם, המשלב עוצמה פראית עם פרי ותיבול מודגשים.
בנוסף, מנות מיוחדות וטעימות מוגשות באולמות הזאפה, כאשר לצד היינות ניתן למצוא מנות כמו רביולי ברוטב לימוני, סלט קיסר, ניוקי ברוטב קטיפתי, שיפודי שייטל וכמובן קינוחים. כל זאת ועוד יהיה באולמות הזאפה על סוף חודש דצמבר. כרטיסים באתר הזאפה.