סערה בכוס תה: הרבה יותר מסתם משקה חם

יום התה הבינלאומי הוא תזכורת לכך שתה הינו אחד המשקאות הנצרכים והטעימים ביותר בעולם, המהווה מקור פרנסה למיליוני מגדלים ונושא עמו תרבות ומסורת רבת שנים ומגוון אינסופי של חליטות וטעמים. והוא גם בריא

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
שתיית תה מלווה את האנושות כבר אלפי שנים
שתיית תה מלווה את האנושות כבר אלפי שנים | צילום: אינג אימג'
6
גלריה

יש רגעים קטנים ביום שמבקשים מאיתנו לעצור: להניח את הטלפון, לקחת נשימה ולהתמסר לשקט קצר. כוס תה חמה – בבית, במרפסת או במשרד – הפכה בתרבויות רבות לטקס אישי של רגיעה ואיזון. מהסלונים האנגליים של המאה ה־17, דרך בתי התה ביפן ובסין ועד כוס התה הישראלית אחרי הארוחה, שתיית תה מציעה רגע של האטה ותשומת לב בתוך השגרה.

מה שטוב לאנגלים טוב גם לנו. רגע של האטה עם כוס תה
מה שטוב לאנגלים טוב גם לנו. רגע של האטה עם כוס תה | צילום: באדיבות יחצ ויסוצקי
סולתם. קנקני תה מזכוכית מחוסמת 95-199 שקלים
סולתם. קנקני תה מזכוכית מחוסמת 95-199 שקלים | צילום: באדיבות סולתם

בשנים האחרונות תעשיית התה הגלובלית ממשיכה לצמוח, והביקוש לתה איכותי ולחליטות טבעיות עולה. לצד התה השחור והירוק הקלאסיים, זוכים לפופולריות גם מאצ’ה, אולונג, פואר וחליטות צמחים מגוונות, כולם משתלבים היטב באורח חיים מודע ובריא יותר. במקביל, טקסי התה המסורתיים, כמו טקס התה היפני וטקס המנטה המרוקאי, ממשיכים לשמש סמל לאירוח, תרבות ורוגע.

פומפדור. חליטה בטעם גינגר ודבש
פומפדור. חליטה בטעם גינגר ודבש | צילום: יחצ
פומפדור. תה ירוק בטעם תפוח
פומפדור. תה ירוק בטעם תפוח | צילום: יחצ
ויסוצקי גולדן ונילה לאטה
ויסוצקי גולדן ונילה לאטה | צילום: יחצ,יוסי מור
תגיות:
בריאות
/
תה ירוק
/
יום התה הבינלאומי
/
מאצ'ה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף