יש רגעים קטנים ביום שמבקשים מאיתנו לעצור: להניח את הטלפון, לקחת נשימה ולהתמסר לשקט קצר. כוס תה חמה – בבית, במרפסת או במשרד – הפכה בתרבויות רבות לטקס אישי של רגיעה ואיזון. מהסלונים האנגליים של המאה ה־17, דרך בתי התה ביפן ובסין ועד כוס התה הישראלית אחרי הארוחה, שתיית תה מציעה רגע של האטה ותשומת לב בתוך השגרה.
בשנים האחרונות תעשיית התה הגלובלית ממשיכה לצמוח, והביקוש לתה איכותי ולחליטות טבעיות עולה. לצד התה השחור והירוק הקלאסיים, זוכים לפופולריות גם מאצ’ה, אולונג, פואר וחליטות צמחים מגוונות, כולם משתלבים היטב באורח חיים מודע ובריא יותר. במקביל, טקסי התה המסורתיים, כמו טקס התה היפני וטקס המנטה המרוקאי, ממשיכים לשמש סמל לאירוח, תרבות ורוגע.