הסטייקים של BEEF שרדו בהצלחה את הדרך הביתה ועמדו בציפיות האיכות | ביקורת מסעדות

ביקורת מסעדות: מותג בשר שבוחן את גבולות המשלוחים, מעדנייה שמחזירה את הטעמים של פעם וחווה שמציבה מראה לתעשיית המזון - מה אוכלים, ואיך

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בשר שיוצר במעבדה מתחיל להיות משווק למסעדות (צילום: רויטרס) | צילום:

מותג הפאסט-פוד BEEF, שצמח מתוך קבוצת הקצביות מיטמן, מנסה לנסח מחדש את משוואת הסטייק התל-אביבית. הקונספט, המבטיח להביא בשר “מהקצב לצלחת”, תוך דילוג על עלויות תיווך, נועד להנגיש נתחים איכותיים במחירים נוחים. כעת, המודל הזה מתבקש להתמודד עם המבחן הקשוח של טייק אוויי ומשלוחים.

המנה הזוגית מבית BEEF מגיעה ארוזה בקרטונים אדומים בועטים, שכשלעצמם מצהירים על כוונות: ניסיון נועז ליצור חוויה ויזואלית שונה מזו של הקופסאות החומות בשוק.

מסעדת BEEF
מסעדת BEEF | צילום: אסף קרלה

איכות הבשר עומדת בציפיות. הנתחים - אנטרקוט ושייטל - מבליטים טעם עמוק המעיד על חומר גלם משובח. במנה הזוגית גם זוג נקניקיות אסאדו וקציצות אנטרקוט, אף הן טובות.

התוספות סטנדרטיות: צ’יפס פריך ושעועית ירוקה, וכן תירס מתובל. מומלץ לשדרג בתוספת תשלום את התוספות - פוטטוס מתובלים, כרוב צלוי או אפילו ירקות על הגריל יתקבלו בצהלולים.

הגם שלא מצוין בוולט משקל הבשרים (בדיעבד מתברר שהתכולה היא 800 גרם), אפשר לומר שבהחלט שבענו ונהנינו (205 שקלים למנה זוגית בקנייה במקום).

במנות הבודדות דווקא מצוין המשקל: 300 גרם אנטרקוט וצ’יפס (99 שקלים), 280 גרם סינטה וצ’יפס (89 שקלים). מי שבלי להתכוון גנבה את ההצגה היא צנצנת היוזו, שהזמנו לקינוח, על תחתית שטרויזל קשיו. סיומת עדינה ומענגת (20 שקלים).

שימו לב: בקנייה דרך וולט המחירים קופצים דרמתית: הפרש של 21 שקלים במנה בודדת ו-45 שקלים במנה זוגית.

BEEF, שרונה מרקט תל אביב (כשר)

בנוסח סבתא

“DADDY” שנפתחה ברחוב בזל מבטאת שיתוף פעולה בין משפחת מלכה (אחת המובילות במטבחים המבשלים מאז 1979) ובין היזם נדב נאמן. היא מציעה ויטרינה עמוסה ומגוונת המשלבת מתכונים ותיקים וטוויסטים עדכניים.

היופי טמון בניסיון להתעלות מעל הממוצע של “אוכל מוכן” קלאסי. ניתן למצוא כאן סנדוויצ’ים עסיסיים בסגנון Deli Katz הניו-יורקי (200 גרם בריסקט או הודו), לצד קובה במבחר סגנונות.

שתי מנות בולטות מעידות על הדיאלוג שבין המטבח המזרחי העשיר למודרניזציה: קציצות הדגים ברוטב מזרחי (15 שקלים ל-100 גרם) ולביבות הערוק (9.50 שקלים ל-100 גרם).

קציצות הדגים מצליחות לשמר עסיסיות יוצאת דופן וטעמים מדויקים של דגים טריים, והן כוכבות. לביבות הערוק, בסגנון המטבח העיראקי, פריכות מבחוץ ואווריריות מבפנים, ומספקות טעם מדויק של פשטות חכמה.

“DADDY” מגישה גם עסקיות משתלמות לאורך כל היום, הכוללות מנה עיקרית ושתי תוספות (55 שקלים), וסנדוויצ’ים המספקים פתרון מלא לארוחה (200 גרם בשר בלחם רך, חמוצים וצ’יפס קריספי).

המעדנייה אינה מתיימרת להיות מסעדת שף, אלא נקודת עוגן אמינה ואיכותית למי שמחפש אוכל אמיתי וטרי במחירים הוגנים.

“DADDY", בזל 40, תל אביב, 03-5545545 (כשר)

מסעדת דאדי בעיר
מסעדת דאדי בעיר | צילום: רן רנבי

לחופש נולדו

חוות החופש במושב עולש פתחה את שעריה לאירוע יוצא דופן: שפים ובלוגרי אוכל מובילים הגיעו לחווה סיירו בה ופגשו את דייריה - פרות, חמורים, חזירים, תרנגולות, תרנגולי הודו, כבשים ועיזים. הפעם הם לא פגשו “חומרי גלם”, אלא בעלי חיים עם סיפור: כל דייר בחווה הוא ניצול מתעשיות המזון שקיבל הזדמנות שנייה לחיים.

ארז קומרובסקי בחוות החיות
ארז קומרובסקי בחוות החיות | צילום: תמר אלמוג

“כשמסתכלים להם בעיניים רואים מה הם עברו וקשה שלא להרגיש משהו בלב”, אמר אחד השפים במהלך הסיור. בסיום הסיור בחר כל משתתף ליצור מתכון טבעוני ייחודי (המתכונים יפורסמו בדף הפייסבוק “חוות החופש”).

תגיות:
בשר
/
מסעדה
/
ביקורת מסעדות
/
מתחם שרונה מרקט
/
מקדונלדס
/
מעדניה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף