תרימו את הראש: אחת המסעדות הטובות בארץ מסתתרת בקומה השנייה

ברנדה, המסעדה החדשה של לואי ג’וואברי בשוק תלפיות, לא מבקשת להמציא את השוק מחדש - אלא להרחיב אותו אל הלילה, עם אוכל ערבי-גלילי מוקפד, מרפסת פתוחה וניסיון שמגיע מבפנים

בתיה גלעדי צילום: ללא
ברנדה
ברנדה | צילום: בתיה גלעדי
6
גלריה
לואי ג'וואברי וחיתאם
לואי ג'וואברי וחיתאם | צילום: בתיה גלעדי
ברנדה
ברנדה | צילום: בתיה גלעדי

לא נולדה כהימור

ביקור הטעימות חידד היטב את הכיוון. פתחנו בסלט גרגיר הנחל עם ירוקים, אגוזים, פירות העונה וויניגרט הדרים (62 שקל) - מרענן, מדויק ומאוזן. סלט טבולה ערק, קצוץ דק, עם פטרוזיליה, תפוח גרנד סמית, בורגול, ערק, לימון ושמן זית (62 שקל), התגלה כאחד הסלטים הטובים שאכלנו לאחרונה. הערק לא משתלט אלא מרים את כל הטעמים ומוסיף עומק.

ברנדה
ברנדה | צילום: בתיה גלעדי

מנה נוספת שהצטיינה הייתה עולש עם רימונים (59 שקל), שילוב פשוט אך מדויק, שבו המפגש בין המרירות למתיקות והחמיצות עבד נכון והחזיר את תשומת הלב לחומרי הגלם עצמם. סמבוסק גבינות עם זעתר וזיתים קצוצים (44 שקל) היה טעים באופן יוצא דופן, עם בצק טוב ומילוי נדיב. פלאחיה - סלט עם ירקות על מצע לבנה (62 שקל)  סיפקה מנה נעימה ומאוזנת, שמתאימה היטב לשולחן פתיחה משותף.

פוקצ’ה כרובית בטחינה סלק (39 שקל) התגלתה כהפתעה מוצלחת במיוחד: שילוב ממכר, כזה שקל מאוד לטרוף בלי לחשוב פעמיים. במנות העיקריות טעמנו פילה לברק מהטאבון על מצע פריקה מעושנת (109 שקל). הפריקה הייתה מדויקת והשילוב עבד, אם כי הדג עצמו יכול היה להיות מעט יותר עסיסי.

פילה לברק מהטאבון על מצע פריקה מעושנת
פילה לברק מהטאבון על מצע פריקה מעושנת | צילום: בתיה גלעדי

לקינוח הוגשה קובה ירוקה - בצק פיסטוק ושיערות קאדיף במילוי גבינת קשטה (49 שקל). זהו קינוח לא שגרתי, שמרגיש כמעט כמו מפגש בין מרציפן לגבינה רכה. שילוב הטעמים יוצר סיום מעניין, חדשני ובהחלט מומלץ.

בימים אלה ברנדה, כמו עסקים רבים בשוק תלפיות, מקושטת לכבוד חגיגות הכריסמס וראש השנה האזרחית. גם השוק עצמו הואר ביוזמת בעלי העסקים, שביקשו לשדרג את האווירה החגיגית במסגרת חג של החגים בחיפה, ולהחזיר לשוק תחושת אור, תנועה וחיים בשעות הערב.

עולש עם רימונים
עולש עם רימונים | צילום: בתיה גלעדי

למרות שמדובר בפתיחה חדשה, ברנדה מגיעה לשוק תלפיות עם גב של ניסיון ועם הבנה עמוקה של המקום והקהל שלו. זו מסעדה שלא נולדה כהימור, אלא כמהלך מחושב שנשען על שנים של עבודה יומיומית בתוך השוק.

תגיות:
חיפה
/
ביקורת מסעדות
/
אוכל ערבי
/
שוק תלפיות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף