המצאה ישראלית פורצת דרך: "חומיקס" - חומוס מושלם תוך מספר דקות

פיתוח ישראלי המיוצר בתהליך פטנט ייחודי, פורץ דרך בישראל ובעולם! זוהי תערובת טבעית ויבשה הנושאת את התו הירוק להכנה מהירה של חומוס טרי, במרקם ובטעם אישי, תוך מספר דקות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חומיקס
חומיקס | צילום: יח"צ

הפתרון של "חומיקס" נולד מתוך הבנת הצורך בשוק לחומוס 100% טבעי, טרי, זמין בכל עת ללא חומרים משמרים, חסכוני ומשתלם, מוכן בתוך דקות ספורות."חומיקס" פותח  ומשווק ע"י חברת סקיני פסטה, שפיתחה והשיקה בישראל מגוון של מוצרים ללא סוכר וללא גלוטן, ביניהם: '"סקיני פסטה" אטריות שמגיעות בצורת נודלס, ספגטי או אורז, המבוססות על צמח הקונג'אק, ארוחות מוכנות, סקיני קטשופ ללא סוכר, רטבים טריאקי וצ'ילי מתוק ללא סוכר, סקיני קופי, שוקו  ועוד מגוון רחב של מוצרים ונחשבת חלוצה בתחום המזון הדיאטטי בישראל.

"חומיקס" מתבסס על פטנט ייחודי המשלב גרגרי חומוס מבושלים, קלויים וטחונים יחד עם שומשום קלוי, התערובת יבשה וניתנת לאחסנה במזווה עד 18 חודשים ולשימוש בכל מקום ללא צורך בקירור. בבית, במשרד ועד קמפינג וצבא.

במהלך הייצור מתבצעים כל שלבי ההכנה הארוכים: השרייה, בישול, סינון, קלייה וטחינה, כך שהצרכן מקבל פתרון נוח להכנת חומוס טרי במרקם ובטעם אישי תוך מספר דקות.

חומיקס מתאים לטבעונים, ללא תוספת סוכר, ללא גלוטן וללא חומרים משמרים, עשיר בחלבון (22 גרם חלבון ל־100 גרם תערובת) ונושא את התו הירוק. פתרון חסכוני ומשתלם מכינים רק את הכמות הרצויה, ללא בזבוז.

בהכנה לפי ההוראות, 100 גרם תערובת חומיקס מניבים כחצי קילו חומוס מוכן, ואריזת 500 גרם מספיקה להכנת כ־2.5 ק״ג חומוס טרי.

1 כוס מים קרים (עדיף מי קרח)

4  כפות לימון סחוט טרי

1  כוס אבקת חומיקס

1/2 כפית מלח

3/4 כוס טחינה גולמית (בהירה, לא מלאה)

טעמו – ואפשר להוסיף תבלינים, לצלחת עם שמן זית/ פטרוזיליה סומק/ כמון... לפי הטעם האישי

חומיקס בשטח, ממהרים? צבא/טיולים/משרד- ניתן לערבב את כל המרכיבים טוב טוב למשך 3 דקות גם בעזרת כף, (אם יש  אפשרות עדיף במעבד מזון).

חומוס אצלי זה עניין רציני. טעמתי את חומיקס והופתעתי לגלות חומוס טעים ברמה אחרת.

הם הצליחו לקחת תהליך ארוך ומדויק של השרייה, בישול וייבוש – ולהכניס אותו לצנצנת.

זה פתרון פשוט, טבעי וטעים בצורה יוצאת דופן, שמאפשר לכל אחד להכין חומוס טרי במרקם ובטעם שהוא אוהב. בעיניי זה מוצר גאוני שמתאים לכל בית בישראל, וגם למסעדות ולבתי מלון".

תגיות:
חומוס
/
גרגירי חומוס
/
פיתוח ישראלי
/
מתכון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף