רעידת אדמה בענף המזון בארץ: המסעדה האהובה שחשודה בהעלמת 20 מיליון שקל

רוית יצחקי חלוץ, פקידת שומה ביחידה הארצית לניהול ספרים ברשות המסים, התארחה באולפן מעריב אונליין וסיפרה על חקירה סמויה המתנהלת נגד מסעדה גדולה ומוכרת, שבעליה נחשדים בהעלמות מס

אלון חכמון כתב פלילים ומשטרה מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
אלון חכמון מראיין את רוית חלוץ | צילום: מעריב אונליין

חלוץ עומדת בראש היחידה הארצית לניהול ספרים, המוכרת ברשות המסים בשם המקוצר "נאס"א" - ניהול ספרים ארצי. היא עובדת ברשות המסים זה 24 שנים, ובתפקידה הנוכחי מנהלת יחידה הפועלת בפריסה ארצית, מצפון ועד דרום, באמצעות שלושה מחוזות: צפון, מרכז ודרום. תחת היחידה פועלים כ־90 עובדים.

במהלך הריאיון התייחסה חלוץ לחקירה סמויה שמתנהלת בימים אלה, אך נמנעה מלחשוף את שם המסעדה או פרטים מזהים נוספים. עם זאת, לדבריה מדובר במסעדה גדולה ומוכרת במיוחד. "אנחנו בעיצומה של חקירה סמויה על מסעדה גדולה ומפורסמת מאוד, שלא אוכל להרחיב לגביה", אמרה חלוץ. "גילינו שם העלמות גם בשלב קניית הפרודוקטים וגם בשלב ההכנסות מבחינת הדיווח. מדובר בהעלמות הנאמדות בין 10 ל־20 מיליון שקל". כשנשאלה באיזו מסעדה מדובר, השיבה חלוץ ברמז בלבד: "מסעדה עם אוכל טוב".

"אי אפשר לעבוד עליהם עם תירוצים"

חלוץ הסבירה כי פעילות היחידה אינה מסתכמת בבדיקת קבלות או ספרי חשבונות בלבד, אלא כוללת גם ניתוח כלכלי של פעילות העסק בפועל. לדבריה, ברשות המסים כבר גבו בעבר קנסות ושומות מס ממסעדות יוקרה מוכרות, בהן כאלה שנחשבות לפופולריות במיוחד בקרב קהל המבלים.

רוית חלוץ
רוית חלוץ | צילום: מעריב אונליין

אחד הכלים המרכזיים שבהם נעזרת הרשות הוא יחידת הבקל"ם - היחידה לביקורות כלכליות. לפי חלוץ, ביחידה פועלים מומחים שיודעים לנתח את חומרי הגלם שנרכשו על ידי העסק, ולהשוות אותם להיקף המכירות שעליו דווח בפועל. "הם המומחים שלנו", אמרה. "הם מסוגלים לנתח מוצר לרכיבים שלו. הם יבדקו כמה קילו גבינה המסעדה קנתה, כמה בצק, כמה חומרי גלם - ולפי זה יחשבו בדיוק כמה פיצות או מנות נמכרו באמת. אי אפשר לעבוד עליהם עם תירוצים".

לדבריה, שיטת הבדיקה הזו מאפשרת לרשות המסים לבחון אם יש פער בין כמות חומרי הגלם שנרכשה לבין ההכנסות שדווחו. במקרה של מסעדות, הפערים עשויים להצביע על מכירות שלא דווחו או על אי־התאמות בניהול הספרים. החקירה שעליה דיברה חלוץ עדיין מתנהלת כסמויה, ולכן בשלב זה לא ניתן לפרסם את שם המסעדה או את זהות המעורבים. עם זאת, מדבריה עולה כי מדובר בתיק משמעותי בענף המסעדנות, שעשוי להיחשף בשבועות הקרובים.

תגיות:
העלמת מסים
/
העלמת מס
/
מסעדות
/
רשות המיסים
/
העלמת מיסים
/
העלמות מס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף